-

NaslovnaReportažeSink i Maera najavili nova izdanja koncertom u Domu omladine

Sink i Maera najavili nova izdanja koncertom u Domu omladine

Sink Danga Lost Picks Elektropionir Beograd
Sink; foto: arhiva

Zimski period je vreme kada se, pretežno vikendom, masovno događaju koncerti i svirke u većim gradovima. Ove subote, 23. novembra, jedna od zakazanih svirki bila je u sali Amerikana u Domu omladine Beograda za rok/metal bend Sink uz gostujuće metal alternativce Maera.

Iako su na početku imali malo problema sa ozvučenjem (zapravo, čitavo veče su se oba benda „koškala“ sa toncima oko zvuka u monitorma, povremenim mikrofonijama i odnosa jačine među instrumentima), bend Maera izneo je prilično siguran nastup. Svojim dramatičnošću , zvukovima iz dubina, emitovali su čitav raspon emocija – uglavnom onih najtežih, iskonskih, od kojih se slušaocu zaledi krv u venama, ali istovremeno napajajući nezadrživom energijom koja kulminira eksplozijom na kraju svakog rifa.

MaerA Dom omladine Beograd
MaerA; foto: Milica Simić

Pevač je pokazao izuzetne glasovne sposobnosti, virtuoznog i dinamičkog raspona. Ovaj petočlani sastav koji iza sebe ima tek nekoliko singlova, veoma je sklon eksperimentisanju s različitim ritmovima i može reći da to rade tako da bez teškoća uklapaju tu šarenolikost u svoju muzičku koncepciju.

Sala Amerikana značajno se napunila uoči stupanja na binu benda Sink. Potpuni mrak i uvodni sempl otvorili su njihov nastup. Odmah na početku, obradovali su nas svojim poznatim numerama „Babakaj“, „K.A.B.A.“ i „Monsanto“ da bi većinu svirke posvetili novim pesmama koje su planirane za njihov novi album. Ti noviteti, koje smo imali priliku da čujemo, obiluju tvrdim zvukom, u kombinaciji sa prštećim bubnjarskim deonicama i gomilom pratećih vokalnih elemenata koji pesmama daju punoću i masan karakter.

Sink Danga Lost Picks Elektropionir Beograd
Sink

Poslednjih nekoliko pesama razmrdalo je pomalo uspavanu publiku, usled lošeg ozvučenja a i prilično hladne sale. Možda se zbog svih tih pratećih elemenata i lošeg fidbeka publike i stekao se utisak kao da nisu dovoljno uvežbali nove stvari. Pomalo je sve delovalo nesigurno i povučeno. Ipak, „Tvoj svet“ je izvedena maestralno i ta pesma je zaista uspela da vrati pozitivne vibracije na pravu talasnu dužinu. Basista je skočio u publiku, a ostali izvođači su se rasuli po bini. Čitava sala je u sekundi proigrala. PEesme “Nikoga nema” koja je bila jedina na repertoaru za bis.

Na kraju ne možemo da zanemarimo činjenicu da ova svirka nije bila baš najbolja, svakako, da ne grešimo dušu, niti najgora. Čitav događaj bi se mogao protumačiti kao zatišje pred buru, kao intro za nova izdanja koja kao publika i kao kritičari željno iščekujemo. Jer svi imamo loše momente u životu, snaga je u tome da ih uspešno prevaziđemo. Sink je to već iskusio i nije bezrazložna nada da će nas sledeći put veoma prijatno iznenaditi.