-

Shot Down! – Dopethrone u Elektropioniru

Dopethrone Elektropionir Beograd
foto: Nemanja Đorđević

Posle skoro tačno tri godine, kanadski Dopethrone se vratio u Elektropionir, i definitivno je nedostajao beogradskoj publici.

Već negde oko pola devet su ljudi počeli da pristižu. Iza pulta gde se prodavao merch je sedela četvorka iz Montreala i zagrevala se za nastup. Postoji posebna čar kada je reč o koncertima ovakvih, uslovno rečeno, manjih, ili underground bendova, jer apsolutno opušteno možete da zablejite, popričate i popijete nešto sa njima.

Na binu je ubrzo izašao Northern Revival, stoner/sludge sastav iz Novog Sada. Ovi momci sviraju već sedam godina, sa zavidnim brojem festivala i koncerata za to vreme. Predstavili su nam southern fazon, gde se baš ističe njihov novi vokal Slobodan, sa hevi bubnjevima i masnom distorzijom. Sasvim fino zagrevanje za Kanađane.

Dopethrone Elektropionir BeogradZid feedback-a, palice u vazduhu, (samo)ubilački pogled Vyk-a. Dopethrone nazad u Beogradu! Snort Dagger sa poslednjeg albuma, Transcanadian Anger, je otvorio nastup.

Fish scales
White flakes
That diesel taste
I can’t get none
Still feel my face

Julie Unfortunate na vokalima se poslednja priključila bendu, i može se reći, odlično uklopila. Njeni scream-ovi možda nisu nužno falili na studijskim snimcima do sada, ali dižu već visok energije na novi nivo kada je reč o live nastupima.

Dopethrone Elektropionir Beograd„Planet Meth“, „Tweak Jabber“, bend se uglavnom fokusirao na svoje poslednje izdanje, ali i stariji hitovi poput „Porcelain God“, „Tap Runner“ i „Dark Foil“ nisu izostali. Šlag na ovu masnu tortu bi možda bio korišćenje semplova iz horor filmova kao na albumu, ali uz tu ludačku energiju kojom ova četvorka gazi po bini, ne može se reći da je nešto falilo.

Šutke, penjanje na binu i pevanje iz sveg glasa, pa onda kratka pauza da vam Vyk natoči malo viskija u vašu čašu piva. Klasika za Dopethrone.

Naravno, set lista ne bi bila potpuna bez „Scum Fuck Blues-a“ i „Killdozer-a“.

Tears
Drip in my beer
Ain’t no way you’re leaving here!
Speed
I got a killing machine
Killdozerizing your dreams

Uh!

Dopethrone Elektropionir BeogradIako se može reći da Dopethrone prati već godinama ustaljen šablon pesama, i donekle vrti istu tematiku tekstova, jednostavno imaju taj neki jedinstveni šmek i sirovu energiju na koju se veoma lako navučete. Da citiramo: „It’s a foul Canadian mix of yellow snow, crackhead diarrhea, blood, tears and broken dreams“.

Ako ste kojim slučajem propustili nastup u Beogradu sinoć, trk u Zentropiju u Senti večeras.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Dopethrone Elektropionir Beograd