fbpx

-

Naslovna Izdvajamo She Loves Pablo u KSET-u: Novi zvuk zagrebačkih rockera

She Loves Pablo u KSET-u: Novi zvuk zagrebačkih rockera

She Loves Pablo
She Loves Pablo; foto: Marko Plečko

Ovaj je vikend u KSET-u rezerviran za nešto žešći zvuk. Zagrebačkoj publici već dobro poznati bend She Loves Pablo odlučio je priuštiti dva dana žestoke svirke, budući da imaju dvostruki razlog za slavlje. Uz to što je početkom mjeseca službeno predstavljen treći studijski album ovog stoner/groove rock benda, nazvan “Try Mandarin”, dečki su zaokružili i puno desetljeće postojanja.

Portman
Portman

Jučerašnji koncert bio je rezerviran za predstavljanje novih stvari, ali i novog zvuka.

Za Pablov nastup, pozornicu je pripremio Portman, instrumentalni trojac koji je na svirku potegnuo iz Našica. Neobičnim i na trenutke psihodeličnim melodijama, savršeno su pripremili teren za žestoku svirku koja je slijedila.

Odmah po završetku njihovog nastupa, na pozornicu je stupio Pablo. Fanovima su jučer pokazali kako su stvarima s novog albuma definitivno sazreli te odlučili napraviti određen žanrovski iskorak. To je bilo vidljivo već na samom početku, kada im se na pozornici pridružila kantautorica Lovely Quinces. Ona je s gitaristom Jimijem otpjevala laganu i neobičnu Havoc, s kojom je Pablo i otvorio novi album. Ova, za Pablo netipična laganica (koju bi se možda najbolje moglo usporediti s mračnom verzijom uspavanke), u sljedećem je trenutku prekinuta sa žestokom Next of Kin, za koju su dečki nedavno snimili i spot.

She Loves PabloVeć je tu bilo svima jasno kako će i ovaj koncert obilježiti snažan vokal frontmena Domagoja Šimeka, koji je stvarima s novog albuma pokazao sve svoje glasovne mogućnosti. Posebno je to došlo do izražaja u pjesmi Ned Low, koju je izveo uz pratnju akustične gitare te violončela, da bi se već nakon nekoliko minuta prebacio na žešće stvari poput Rocket to your neverending te Babel in the bubble, Bible on the table. Dečki su odsvirali sve stvari s novog albuma, a publika je najvećim pljeskom nagradila Next of kin te naslovnu Try Mandarin koju odlikuje lako pamtljiva dionica na gitari.

Nakon što je publika po prvi puta imala priliku uživo čuti novi album, uslijedilo je i nekoliko starijih stvari, poput Burnin’ My Soul, Rubber Band te Over It All. Dečkima se tu pridružio i Marko Tomljanović, bivši bubnjar (kojeg je na posljednjem  albumu zamijenio Andro Jambrošić). Za veliko finale Pablo se pobrinuo izvedbom hita Ol Billy, koju u posljednje vrijeme nismo imali prilike čuti na koncertima. Upravo je to bio pun pogodak, koji je ispunjeni KSET doveo do usijanja.

Pablo proslavu nastavlja i danas, na istom mjestu. I dok je petak bio rezerviran za predstavljanje kompletnog novog albuma, za danas su najavili malo veći naglasak na starijim stvarima, zajedno s nekoliko novih brojeva. A sudeći po jučerašnjem koncertu, Pablov novi (na trenutke i zaista netipičan) zvuk publika je itekako dobro prihvatila.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

She Loves Pablo