Seven That Spells razorio Dom omladine

Seven That Spells
Seven That Spells / foto: Nemanja Đorđević

Pred solidno popunjenim klubom Doma omladine u Beogradu sinoć su nastupili gosti iz Hrvatske, Jastreb i Seven That Spells. Oba benda su nastupila u izmenjenom postavi u odnosu na prošlo gostovanje u Beogradu.

Seven That SpellsOko 22 časa ispred bine krenuo je performans Jastreba. Ovog puta idejni tvorac benda Niko Potočnjak nastupio je sam, uz pomoć gitare, midi klavijature i laptopa. Uz jednostavno “objašnjenje” da je ostatak benda isterao i rešio da svira sam, Niko je započeo prvu, i jedinu, pesmu na sinoćnjem nastupu. Desetak minuta nastupa poslužilo je kao odlična uvertira u ono što sledi, a i kao odlično sredstvo za razumevanje glasnoće i pozitivne torture slušnog aparata koja sledi.

Posle kraće pauze kako bi se sve spremilo za nastup Seven That Spells-a bilo je sasvim dovoljno publici da ispuni klub Doma omladine. Bend iz Zagreba ovaj put je nastupio u megalomanskoj postavci, dva seta bubnjeva, dve gitare, sint i bas gitara. Na binu su prvo izašli bubnjari, Nikola Babić i Stanislav Muškinja, koji su i započeli svirku. Ostatak benda se polako priključivao bubnjarima, i prva stvar “IO” je krenula.

Seven That SpellsSve je zvučalo neverovatno od samog starta koncerta, od bubnjeva koji su pomerali želudac, do gitara koje su razarale bubne opne. Maratonski dugačke pesme ni u jednom trenutku nisu postajale dosadne, što je česta boljka bendova kojima pesme traju deset i više minuta. Kod Seven That Spellsa svaki deo je povezan sa prethodnim i to publiku jednostavno drži i vozi kroz ceo koncert. Publika je na sinoćnjem nastupu, iako u solidnom broju, bila prilično statična. Neki logičan zaključak je da je to bilo usled zbunjenosti onim što slušaju.

Do kraja koncerta, odsvirane su uglavnom stvari sa dva dosadašnja dela trilogije “The Death And Resurrection Of Krautrock”, “Aum”, “Burning Blood”, “Out II” i druge. Nakon skoro dva sata svirke polako su priveli koncert kraju, neverovatno glasnim feedbackom.

Na kraju mogu da se kažu jedino reči hvale za ovaj nastup, kao i za sam bend, koji čine nestvarno kvalitetni muzičari. Postava u kojoj su nastupili sinoć je pun pogodak, te se nadamo da to neće biti poslednji na kom su nastupilii kao petorka.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Seven That Spells