-

Naslovna Reportaže Sepultura i Sorrow u SKC-u

Sepultura i Sorrow u SKC-u

arhiva

Bend Sorrow je počeo sa svirkom u 8:45. U sali je u to vreme bilo oko 150 ljudi. Solidna svirka, zvuk sličan današnjem zvuku Sepulture, trajala je 40 minuta.U međuvremenu se prostor polako punio, tako da je do početka nastupa headlinera sala bila solidno popunjena.

Preko 600 ljudi je glasno pozdravilo izlazak na scenu legendarnih Brazilaca.Nastup je počeo u 9:50 i trajao računajuci i bis tačno 100 minuta.Većina izvedenih pesama je bila iz novijeg perioda, mada je bio i solidan broj starih, legendarnih stvari. Frontmen benda Derek Grin, čovek ogromne visine i moćnog i prodornog glasa je pojava koja sama za sebe govori. Svih 100 minuta se trudio da pruži maksimum kako pevanjem, motivisanjem publike, tako i udaranjem u timpane na pojedinim pesmama.

Atmosfera se razlikovala u zavisnosti od toga da li se svira stvar iz novog ili starijeg perioda.Nove su uglavnom prihvaćene ravnodušno,dok je stare pesme publika jedva dočekala, gromoglasno pozdravljajući i pevajući u glas. Dead Embryonic Cells, Troops of doom,Escape to the void, Mass Hypnosis, Innerself,Arise, Refuse/Resist, Territory, Roots bloody roots su publiku dovodili do delirijuma. Takva energija je bend ostavila bez teksta. Za kraj, gitarista Andreas Kiser je obukao dres Crvene Zvezde što je izazvalo ovacije, nakon čega je koncert kulminirao sviranjem pesme Roots bloody roots.

Svirka je bila jako dobra. Ceo bend je odlično usviran i uvežban, daje maksimum od sebe. Jedina stvar koja im nedostaje je preko potrebna magija. Oseća se nedostatak Maxa i Igora Cavalere, ali to je već neka druga priča. Svako ko je došao da uživa u koncertu, sigurno je otišao zadovoljan, sa pozitivnim utiscima.

Set lista:
Intro Alex IV
1.Alex I/Moloko
2.Intro/Filthy Rot
3.What I Do
4.Manifest
5.Convicted In Life
6.Intro/We ve Lost You
7.Alex II/Treatment
8.False
9.Dead Embryonic Cells
10.Troops Of Doom
11.Forceful Behaviour
12.Septic Schizo/Escape To The Void
13.Mass Hypnosis
14.Innerself
15.Alex III/The Experiment
16.Sepulnation
17.Refuse/Resist
18.Territory
19.Arise

Bis:

20.Kaiowas Jam
21.Enough Said
22.Conform
23.Roots Bloody Roots