-

Sea Dance ’17 treći dan: Sean Paul odjavio festival

Treći dan, kako po sadržaju, tako i po brojnosti posetilaca svakako odnosi titulu najboljeg dana ovogodišnjeg Sea Dance Festivala. Kao da su se organizatori i vodili onim starim izrazom „najslađe za kraj“.

Poslednje veče festivala otvorio je DJ Safe T koji se potrudio da zagreje prisutne za domaćine ovog događaja, bend Who SeeDedduh i Noyz su nastup počeli numerama „Nije preša“ i „Naselje„. Miksovanje starih i novih numera praktikovali su sve do kraja koncerta pa su ljubitelji ovog dvojca mogli u toku večeri još čuti i pesme poput „Koji sam ja meni kralj„, „Mali tribali„, kao i mnoge druge. Stanje ispred bine do ovog trenutka se dosta poboljšalo i, osim vatrenih fanova, bilo je i dosta znaitiželjnih posetilaca koji su plesali i dopevavali pesme.

Nakon odličnih domaćina koji su napunili pozitivnom energijom gomilu prisutnih, red da nastupe došao je na beogradski trojac Bad Copy. Pomenuta grupa zabavljala je ljude u publici dobro poznatim hitovima, pa su se tu našle kako malo aktuelnije stvari sa poslednjeg albuma poput „Metalac„, „Ljubav ili pivo“ , „Kafa„, tako i stariji „Uno due tre„. Inače, trojac trenutno radi na novom albumu, čiji završetak se bliži pa možemo uskoro da očekujemo novi materijal. Na sinoćnjem nastupu, nažalost, bili smo uskraćeni šanse da čujemo nešto premijerno. Sa stanovišta publike, pozitivan vajb i lepo raspoloženje nastavilo se dalje od nastupa domaćina, a gomila ljudi pred glavnom binom bivala je sve veća.

Glavna zvezda večeri, Sean Paul, kasnio je sat vremena, što je izazvalo nestrpljenje među prisutnima, ali svakako nije bilo zamerke, osim toga jer je publika uživala u njegovom nastupu. Usled ovolikog kašnjenja, neki deo publike je dočekao Seana sedeći, ali se to brzo promenilo već uz zvuke jedne od prvih pesama, „Get busy„. Na bini su glavnoj zvezdi večeri sve vreme pravile društvo devojke koje su plesale, mada se i Sean nije štedeo. On je sa publikom stalno komunicirao, posebno sa ženskim delom, da bi, nakon što je izveo pesmu „Got 2 Luv U“ izjavio kako nikada nije video toliko lepih devojaka u prvom redu. Usledile su numere „Cheap Trills„, koju je snimio u duetu sa Siom, „Baby Boy“ sa Beyonce, a publika je ubedljivo najbolje odreagovala na pesmu „Bailando„, kao i obrade “ Shape of You„, nakon kojih su se mogle čuti još i „Breathe“ i „Rockabye„.

Čast da zatvori glavnu binu imao je Mahmut Orhan čija se letnja himna „Feel„, u poslednje vreme, ne skida sa radija. On je u ranim jutarnjim časovima zabavljao preostale ljude popularnim zabavnim pesmama i starim hitovima išaranim njegovim bitovima i ostao je utisak da je ljudima bilo odlično. Njemu je na bini pomagao beogradski house majstor Danijel Cehranov poznatiji kao Last95.

Ovim je završen još jedan Sea Dance Festival. Poslednji dan je svakako bio najbolji bez ikakvih nepogoda i grešaka, što je sigurno dosta obradovalo organizatore, ali ono što je najvažnije je da su se ljudi, kada sumiramo sve utiske, lepo proveli.