-

Sarma zauvek – Bad Copy u Nišu

ajs4Sinoc je u prepunom Klubu Pravnog fakulteta u Nisu nastupio beogradski hip hop sastav Bad Copy.
Neposredan povod je bio predstavljanje novog albuma ‘Najgori do sada’, naravno uz podsecanje na stare dobre hitove i kulinarske specijalitete.

Uvek spremna da zabavi i sebe i publiku, naizgled potpuno neozbiljna, ova talentovana beogradska trojka (Ajs Nigrutin, Sky Wikluh i Timjah da Sensei) je svojim britkim i beskompromisnim tekstovima uspela da pribavi gotovo kultni status kod publike – i to ne samo one koja preferira hip hop. To je mozda i objasnjenje za nesmanjeno interesovanje koje vlada za njihove svirke iako su u Nisu relativno cesti gosti, kao i za ogromnu guzvu u prezagusljivom ‘pravnom’.

Nakon nadahnutog nastupa niskih snaga Marconiera i I-Bee-ja  na scenu su najpre izasli Ajs i Timbe, da bi im se nesto kasnije pridruzio i Sky Wikluh.  Redjale su se pesme – Pornicari stari, Uno due tre, Uput, Primite pozdrave, Sarma spremna, E to je on, Pecen kesten…

Inace, Ajs Nigrutin je izveo i par svojih pesama, (svi clanovi Bad Copy-ja imaju i vrlo uspesne solo projekte), a kada je rec o numerama BC-a najvise ovacija je dobila trenutno najpopularnija Bad Copy zoor (koja se odvija u kuci Velikog Smrada).

Sto se same organizacije tice, pokazalo se po ko zna koji put da vakumirani Klub Pravnog fakulteta predstavlja najgore moguce  resenje za koncertni prostor, narocito kada svirka kasni 2 i po sata, kao sto je bio slucaj sinoc.

Bad Copy je zaista nagradio one najizdrzljivije (medju kojima nije bio i potpisnik ovih redova) i pruzio im standardno dobro ‘posluzenje’ –nazalost bez sarmi kojima vrlo cesto na koncertima znaju da ugoste svoju publiku.