-

NaslovnaIzdvajamoSara Renar u Super Fly kafeu: Veče ljubavi

Sara Renar u Super Fly kafeu: Veče ljubavi

Danilo Ašanin
Funkcija: Novinar Sebe vidi kao: Čoveka u stalnoj potrazi za novim muzičkim žanrovima i bendovima vrednim slušanja. Moto: Play the game.. but don't let the game play you!

foto: Biserka Jovanović

Sinoć je, u okviru ArtFemine festivala, Sara Renar, poznata hrvatska kantautorka, nastupila u niškom Super Fly kafiću. Lokalnu podršku pružila je Milica Rašić.

Milica je, samo uz pomoć mikrofona i akustične gitare, držala publiku u neizvesnosti do samog Sarinog nastupa. Negde na polovini nastupa, nakon što se zvuk gitare i dobrog glasa našao izvan zidova kafića, Super Fly se, u roku od par minuta, napunio. Milica je pokazala izvesnu veštinu pevanja na francuskom pevajući, kako ona kaže, kompozicije nepoznatih autora. Tu i tamo, u intermezzu mogli smo čuti po kog Tracy Chapman-a (“Turn my back around“) i Buble-ov “Feeling Good“. Milica je, za kraj, svirala pesmu “Ona se budi”.

Negde oko 10 časova, kako je i planirano, Milica se povukla sa stejdža i mesto ustupila Sari Renar koja je, odmah, otvorila nastup “U velikom stilu“. Ovo joj nije prvi nastup u Nišu, obzirom da je pre par meseci nastupila u Feedback-u. Publike je, kontra prethodnom nastupu u Feedback-u, bilo znatno više.

Ceo nastup, pokrenut pesmom “Notturno” (sa “Tišine”), imao je tu prijatnu, mističnu, notu. Jarko svetlo iza Sare fotografima je znatno otežalo posao dok je nama, običnim smrtnicima, imponovalo srcu i ušima. Publika je, uz pesme poput “Termopil” (sa “Djece”), celo veče, sinergično sa zvucima gitare i klavijatura, igrala. Pesme “Tišina” i “Jesen” su, kao i obično, pesme koje obeležavaju nastupe i Sara je, uz vrlo malu pomoć samplera, uspela da omađija publiku.

Počast Šarlu Akrobati, ali na totalno svoj razigrani način, odala je u “Ona se budi” (da podsetimo, Milica Rašić je istu ovu pesmu odabrala za kraj svog nastupa).

Na veliku žalost publike, nastup se polako privodio kraju. Ali, to ipak nije bio kraj. Svoj bis otpočela je pesmom “Ljubav“, koja je služila kao savršen uvod u ono što će se desiti. Sara je pre nego što je završila nastup, prozvala devojku iz publike, koja je iz Hrvatske došla na ArtFemine kako bi zaprosila partnerku. Pesmom “Trebam te“, Sara je zatvorila nastup i ovekovečila ovaj simpatičan trenutak.

Sara nastavlja svoj julski angažman u kragujevačkom SKCu, gde nastupa večeras. Cena karte je 400 dinara.