fbpx

-

Naslovna Reportaže Santana nastupio na Kalemegdanu: "Volim kad ženu učinim srećnom"

Santana nastupio na Kalemegdanu: “Volim kad ženu učinim srećnom”

Santana
Santana

Trebalo nam je tri decenije da legendarni gitarista ponovo svira u Beogradu, pred punim prostorom na Kalemegdanu, u subotu uveče. I čekanje se isplatilo. Bila je to nezaboravna svirka od dva sata i 40 minuta, sa mladom i starom publikom spremnom za uživanje.

Koncert je počeo na vreme, a plato Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave bio je potpuno ispunjen, mada su se karte prodavale do samog izlaska Santane i ekipe na scenu. Ali bilo je dovoljno prostora za đuskanje koje je počelo od samog starta koncerta.
Santana
Santana
“Srećan sam što sam ovde, hvala na pozivu. Osećam vaše emocije i pozitivne vibracije. Vi i mi na sceni, možemo zajedno da zaustavimo ratove, da uspostavimo mir u svetu, pesmom, ljubavlju, osmehom. Kao Bob Marli, Džon Lenon, Bitlsi. Večeras nije bitno koje ste veroispovesti i koje nacionalnosti. Ako mislite da sam hipik, jesam. Hipici veruju u dve stvari: u ljubav i mir.”, obratio se Santana publici na početku koncerta.
Santana
Santana
“Oye Como Va”, “Corazon Espinado”, “Viva La Vida”, “Maria, Maria”, “Smooth”, “Africa in America”, “Gypsy Queen”, “Carlos Blues Jam”… su samo neki od hitova koje smo imali prilike da čujemo. Vrhunac je naravno nastao kada je Santana i njegov bend počeo veliki hit “Black Magic Woman”. “Volim kad ženu učinim srećnom, kada je zadovoljim”, rekao je Santana kao uvod u pesmu.
Santana
Santana
Koncert je održan u okviru programa Belefa i Santanine turneje “Supernatural Santana Trip Trought the Hits”.
Santana