fbpx

-

Naslovna Reportaže Šajzerbiterlemon svirkom u Domu omladine obeležio izlazak albuma prvenca

Šajzerbiterlemon svirkom u Domu omladine obeležio izlazak albuma prvenca

Sajzebiterlemon DOB Klubic Beograd 18.5.2019
Sajzebiterlemon; foto: Tanja Drobnjak

Sinoć je punom klubu beogradskog Doma omladine održan koncert beogradskog garaž-pank benda Šajzerbiterlemon. Podrška im je bio beogradski trio Sitzpinker.

Povod za ovaj koncert bilo je objavljivanje debi albuma „Iza naših zidova“ koji predstavlja proizvod rada ove grupe u prethodne dve godine.

Većinski mlada publika popunila je klub već nešto posle 21 čas a svirka u okviru promocije albuma počela je oko 22 časa nastupom mladog beogradskog benda Sitzpinker koji čine Danilo Ilić na bubnju, Pavle Trifunović na bas gitari i njihov spiritualni vođa Dunja Mijačić za mikrofonom.  Energični trio je izašao pred oduševljenu publiku i odsvirao set pesama sa svog prvog EP izdanja „Podlo poštovanje“ iz 2018. godine ali i nekoliko do sada neobjavljenih numera koje očekujemo u studijskom izdanju u narednom periodu.

Sitzpinker DOB Klubic Beograd18.5.2019.
Sitzpinker

Zvezde večeri su svakako bili Šajzeri ali se na momente kako je odmicala svirka Sitzpinkera činilo da su im ovi ukrali šou. Bilo je tu i šutke i ozbiljnog đuskanja, ne samo u prvim redovima nego i u zadnjem delu kluba gde se obično „udenu“ oni koji nisu zainteresovani da preterano ispoljavaju svoje plesne tendencije. Najinteresantnije je bilo u toku izvođenja pesme “P” koja je fantastična sinteza garažnog i indi rok zvuka. Sitzpinker su se nakon dobrih 45 minuta odjavili za sada neobjavljenom pesmom „Ne izlazim iz stana“ i ostavili nas da uz zvuke muzike sa razglasa sačekamo Šajzerbiterlemon.

Šajzeri ( u sastavu: Ana Đurović na bubnju, Mario Marković na bas gitari i Jovan Sibinović na gitari i za mikrofonom) su negde oko 23 časa nastupili i otvorili svirku pesmom „Sneg“ koja je početkom ovog meseca izašla kao drugi singl sa njihovog novog albuma.

Sajzebiterlemon DOB Klubic Beograd 18.5.2019
Sajzebiterlemon

Atmosfera je podsećala na onu iz zlatnog doba garažnog zvuka, sve je delovalo kao da su nas Šajzeri pozvali u svoju garažu da nam ushićeni odsviraju nešto novo. Skakanje, vrištanje plus standardni pankerski momenti kao što su šutke i neobuzdano igranje u prvim redovima nisu izostali pa se može reći da su čak i nadmašili očekivanja. Obećali su nam dobar provod i totalni šiz i to su ispunili!

Iako je događaj bio posvećen novom izdanju, svirali su i pesme sa EP izdanja iz 2017. godine koje su prisutni sa oduševljenjem dočekali. Naizmenično su se nizale nove pesme i one malo starijeg datuma („ Jači“, „Na dno“, „Stvori me“…) dok su živahni klinci u publici uglas pevali i igrali.

U prethodnih pet godina Šajzerbiterlemon je bujao u andergraundu i evo sada smo svedoci da je među beogradskog omladinom prilično popularan i voljen. Bio je ovo najveći do sada samostalni koncert Šajzera i u izvesnom smislu biser njihove dosadašnje karijere.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Sajzebiterlemon DOB Klubic Beograd 18.5.2019