-

S.A.R.S. još jednom raspametio Zagreb

Foto: Dorja Kožić
Foto: Dorja Kožić

Unatoč tome što su ove godine već održali tri vrlo uspješna uzastopna koncerta u Tvornici kulture, veliki zagrebački koncert S.A.R.S.-a i ovaj se put bez problema rasprodao. I iako se možda čine kao čest i voljen gost naše metropole, tek ovim koncertom S.A.R.S. su potvrdili svoj status velikih zvijezda i ikona jer realno, Dom sportova pune tek oni zaista najveći izvođači.

ZAA
ZAA

Kao potporu za ovaj svojevrstan slavljenički događaj, S.A.R.S. su doveli i atraktivan kruševečki benda ZAA koji je miksom svojih energičnih i plesnih ritmova dobrano zagrijao ionako raspoloženu publiku.

Nakon predgrupe, ostatak  se večeri odvijao prema unaprijed najavljenom planu i programu, prvenstveno jer se cijeli koncert prenosio uživo na radiju 101, a kako su članovi benda naglasili, isti će biti i objavljen kao live album.

S.A.R.S. su od početka krenuli bez zadrške i upustili se u nizanje svojih najvećih hitova. Bezrezervna podrška publike pratila je tako uspješnice „Ratujemo ti i ja“, „Ustaj brate“, „Mir i ljubav“ i „Bojanu“, ali i one nešto novije hitove poput „Ikona pop kulture“ ili „Dane brojim“.  S obzirom da S.A.R.S. sebe prezentiraju kao kritičare društva, ni ovaj koncert nije prošao bez ponekog aktualnog komentara, a od kojih je najbolje prihvaćena izjava da „su svi govna, samo se menjaju iz godine u godinu“, kojom je najavljena pjesma „To rade“.

S.A.R.S.
S.A.R.S.

Osim političkih poruka u njihovim pjesmama, publika je očekivano razdragano reagirala i na red sentimentalnih pjesama. Već neko vrijeme „Lutka“ je vrhunac  S.A.R.S-ovih nastupa, a ovoga puta je postala i dodatno emotivna jer ju je Žare izveo uz pratnju klavijatura i publike koja je pomogla svjetlima mobitela i upaljača, pružajući tako i bendu i posjetiteljima nezaboravan trenutak.

Svoju potporu beograđanima na koncertu je dao i Filip Dizdar, koji je unatoč tehničkim problemima, zajedno sa Žarkom izveo „Klinku“, još jednu omiljenu pjesmu publike, posebice njezinog ženskog dijela.

Naravno, u ovom dva i pola sata dugom koncertu, bend nije zaboravio ni hitove koji su ih i prezentirali publici, a to su „Buđav lebac“ i „Rakija“, kao ni „Perspektivu“ i  pjesmu „Ti, ti, ti“ kojom su i zatvorili koncert.

Vidno uzbuđeni, možda i malo nervozni, S.A.R.S. su tako još jednom potvrdili svoju posebnu vezu sa Zagrebom. Sve veći krug publike i sve veće dvorane koje ovaj bend rasprodaje kao da nemaju granica. Ili je tako barem kada je hrvatska metropola u pitanju.