-

NaslovnaReportažeS.A.R.S. i Zagreb vole se javno

S.A.R.S. i Zagreb vole se javno

sars1S.A.R.S. su jučer u Domu sportova, drugi dan za redom, proslavili 10 godina djelovanja benda. Koncert je trajao tri sata, a odmah na početku bilo je jasno da se radi o odličnoj rođendanskoj zabavi.

nicimizazvan
Ničim Izazvan

Započevši točno na vrijeme, uvodne taktove odsvirala je grupa Ničim izazvan. Zaraznom pozitivnom energijom pokazali su kako zaslužuju biti predgrupa velikom bendu. Publika ih je popratila pljeskom i time pokazala dobro raspoloženje.

Prije nastupa S.A.R.S.-a na ekranu iza njih pojavljivali su se gradovi u kojima je bend nastupio do sada na turneji, pri čemu su svi željno iščekivali Zagreb i beogradski početak večeri. Koncert je otvoren pjesmom „Brani se“, a uslijedila su dva sata čiste zabave.

Teško je reći koje pjesme su se najviše isticale na koncertu i izmamile najviše ovacija, ali kada bi se moralo birati, uz sada već klasiku „Lutka“, definitivno bi u uži izbor ušle i pjesme: „Pepeo“ s „Poslednjeg albuma“, „Rakija“, „Debeli lad“, „Buđav lebac“ i „Praktična žena“. Za pjesmu „Glupost“ na pozornicu su se vratili Ničim izazvan i izazvali pomutnju.

sars3
S.A.R.S.

Komunikacije s publikom nije manjkalo. Tako smo saznali da je S.A.R.S. treći put nominiran za MTV EMA nagradnu u kategoriji MTV Best Adria Act, ali i da je „Zagrebačka publika najbolja publika na planeti“. Uz to, predstavili su i svoju rakiju “Sarsovaču”.

Akustični dio koncerta je upravo ono što je publici trebalo. Pjesme „Kakav divan dan“ i „Klinka“, a zatim i „Pepeo“ i „Lutka“, koje su odsvirane uz pratnju Sanje na klaviru. Energija koju odašilje bend također je za svaku pohvalu. A poseban doprinos svakoj pjesmi daje Nebojša Pavlović-Neca na trubi.

S.A.R.S. je svoj prvi koncert u Zagrebu održao prije šest godina u Klubu Željezničar, a od tada do danas stvorili su pozamašan broj fanova, koji ih prate gdje god idu. Tako su se jučer među publikom mogli čuti i razgovori drugih govornih područja. Nema sumnje kako se radi o bendu, koji se na sceni i oko nje ponaša kao pravi veliki bend. Kao bend koji dolazi iz neke druge galaksije.

Za posljednju pjesmu ostavili su simbolično „Mir i Ljubav“, pjesmu istoimenog live albuma, koji je snimljen upravo u rasprodanom Domu sportova, 2014. godine. Ovime je dvodnevna zagrebačka avantura benda završila, a fanovi već sada jedva čekaju uploviti u novu. Kao što je Žare rekao „jedna ljubav za Zagreb“, a mi kažemo bezbroj ljubavi za S.A.R.S.

sars2

Save