-

NaslovnaIzdvajamoRundek i njegova Ekipa proslavili 20 godina albuma „Apocalypso“ u punom Domu Spo...

Rundek i njegova Ekipa proslavili 20 godina albuma „Apocalypso“ u punom Domu Sportova

Darko Rundek, foto: Sarah Agić

Jučer nam je Darko Rundek priredio pravu malu zabavu u velikoj dvorani Doma Sportova kojom je obilježeno 20 godina od izlaska albuma „Apocalypso„.

Kao predgrupa je nastupala Sara Renar, najavljena kao iznenađenje nekoliko dana ranije. Sara je svima poznata kantautorica i pjevačica koja se proslavila svojom nešto drugačijom glazbom. Baš kao i svaki izvođač koji nastupa u raniji sat i Saru je dočekala poluprazna dvorana koja se tek oko 21:30 počela puniti, ali ni to je nije spriječilo da bude najbolja što može biti.

Sara Renar

Čim su Rundek i njegov bend stigli na pozornicu, u dvorani je odmah zavladalo oduševljenje. Sve je započelo laganim „Tranzitom“ s albuma „Apocalypso“, pjesmom koju možda i nisu znali svi pa nije izazvala preveliki pljesak. Ovime je odmah svima poručio kako vrijeme brzo leti i kako je već 20 godina prošlo od prvog predstavljanja albuma. Nastavio je s „Tamnim jorgovanom“, veselom proljetnom pjesmom koja nas je uvela u ono što slijedi.

Nakon proljeća na red je došlo ljeto i pjesma „More, more“, a onda je stiglo doba kada je vani zima, a cure prate vlakove u pjesmi „Senor“. Nakon izredanih godišnjih doba, Rundek i dobro uvježbani bend poveli su nas u Indiju i na Kubu, a kasnije i u Kurdistan. Uslijedili su „Sanjam“, „Ay Carmela“, „Apokalypso“ i „Ljubav se ne trži“.

Darko Rundek

Rundek je na samom početku predstavio svoj bend imena Ekipa koji nas je potom zabavljao skoro tri sata, a vraćao se na dva bisa. Tokom koncerta svoje je članove Rundek predstavio još nekoliko puta želeći im na neki način pridati zasluge za dobro odrađeni koncert. Mogla se osjetiti njihova sinergija i dobro raspoloženje koje su djelomično prenijeli i na publiku.

Cijelo vrijeme je bilo vidljivo kako je bend dobro pripremljen za koncert. Pobrinuli su se za sve aspekte. Imali su zabavnu koreografiju, iza njih se nalazio pano sa slikama koje su na neki način najavljivale svaku pjesmu, osvjetljenje je dodatno utjecalo na atmosferu, a imali su i ljude koji su bili zaduženi za njihovu odjeću. Sve je teklo kao po špagi, osim možda s vremenom nekih tehničkih poteškoća, kao i žamora koji se previše čuo za vrijeme svih polaganijih i tiših pjesama. Upravo zato se stekao dojam kako je publika blago nezainteresirana za pojedine stvari, dok su ih hitovi, s druge strane oduševili.

Ipak, Rundeka su pozvali da se vrati na pozornicu. Na bisu smo čuli „Kurdistan“ koji i nije prošao najbolje, „Makedo“ te „Šejn“ koji je izazvao pravu pomutnju, a Rundek ga je dodatno začinio sviranjem usne harmonike. Još jedna pjesma je apsolutno probudila publiku, a to je „Šal od svile“, na kojoj su svi bili kao jedno s upaljenim mobitelima i upaljačima u rukama. Za kraj je izveo „Otok“, pomalo zaboravljenu pjesmu koja je oduševila.

Bila je ovo prava mala priredba i zabava s pravom ekipom na pozornici i publikom željnom starih pjesama. Rundek je još jednom pokazao da je odličan pjevač i glazbenik svjetskog kalibra. Jedina mala zamjerka koncerta je spomenuti žamor koji je pomalo kvario ugođaj, kao i ne toliko vruća atmosfera, ali se bend nije dao smesti. Iako je ovo bila turneja „Apocalypso Now“, bilo je lijepo čuti i neke pjesme s drugih albuma. Za sam kraj, Rundek je najavio da se možda vidimo ponovno, a mi željno iščekujemo novi susret.

GALERIJA FOTOGRAFIJA