-

Rundek i Cargo Trio oduševili osječku publiku

arhiva

U Osijeku je petak 13. obilježio koncert Rundek Cargo Trija koji se održao u klubu Mini teatar u sklopu Oooze festivala. Zainteresiranost publike bila je neočekivana pa je koncert održan i večeras na istom mjestu. Koncert je započeo u 23 sata kada su se Darko, Isabel i Duco probili kroz nestrpljivu publiku do pozornice.

Publiku su oduševili već prvom pjesmom, starim Haustorovim hitom «Ena», a uslijedila je «Jesi l’ čula mila djevuška» u stilu ruskih narodnih pjesama. U sljedeću pjesmu Rundek je uveo neke promjene pa ju publika na prve taktove nije prepoznala, ali kada je počeo pjevati: «Uvijek su bile tako nevine te tvoje crne oči, k’o da nikad neće proći…» sve je bilo jasno – još jedan Haustorov hit – «Uzalud pitaš». Sudeći prema reakciji publike, pjesme «Makedo» i «Apokalipso» očekivano su ih oduševile, dovele do užarene atmosfere u prepunom klubu i potvrdile da su to Rundekove najpoznatije pjesme. «Apokalipso» je oduševila publiku iz još jednog razloga, a to je Isabel, koja je pokazala svoje izvanredno umijeće na violini. Rundek je u svoj repertoar ubacio i nekoliko manje poznatih pjesama, a riječ je uglavnom o pjesmama koje je radio za radio-drame ili kazališne predstave. Bila je tu i jedna slovenska pjesma za koju je rekao da publici neće biti teško pratiti ju, ali je svejedno nekoliko zadnjih stihova preveo na hrvatski. Zadnji stih glasio je: «…koliko ova pjesma može biti tužna», a onda nastavio: «Kao što je i sljedeća» i započeli su svirati «Ruke». Pjesmu je skoro u cijelosti izvodila publika, a u jednom trenutku se učinilo da će i sam Rundek zaplakati.

Rundek je na kraju predstavio Isabel na violini i Ducu Vranića koji je svirao nekoliko instrumenata – klavijature, harmoniku i udaraljke, a pokazao se i kao odličan prateći vokal. A onda je Duco rekao: «Ovog mladića sigurno svi znate. Kako se on zove?» iz publike se naravno čulo: «Darko Rundek!». Trebao je to biti kraj koncerta, Rundek je bio žedan i htio je zapaliti «pljugu», rekao je da će izaći van na petnaestak minuta, a onda se vratiti na eventualni bis. Sišli su sa pozornice, a publika je istog trena počela uzvikivati već poznato: «Hoćemo još!». Rundek je dobio «pljugu» iz publike pa se vratio na pozornicu i rekao da bi se za tih petnaestak minuta svi ohladili pa nam više ne bi bilo zanimljivo i zato su odlučili nastaviti svirati. Započeli su s «Kad si bila mala Mare», a završili pjesmom «Crni dusi».

Iz publike su uslijedili uzvici: «Šejn! Šejn!», ali koncertu je došao kraj. Na izlasku iz kluba publika nije mogla sakriti zadovoljstvo. Dio nje je uzvikivao: «Darko Rundek», a drugi dio: «Isabel», no ne smijemo zaboraviti ni Ducu Vranića koji je itekako doprinjeo tomu da je publika imala dojam da je na pozornici prilično velik orkestar, a ne samo troje ljudi!

Fotografije: Zoran Gvozdenović