-

NaslovnaReportažeRundek Cargo Trio pod zvezdanim nebom Niša

Rundek Cargo Trio pod zvezdanim nebom Niša

cargo_trio2
Foto: Marija Veljković

Nakon otkazivanja koncerta, zakazanog za 28. avgust, zbog vremenskih neprilika, Nišlije su napokon u petak željno dočekale Rundek Cargo Trio.

cargo_trio1Prva stvar koja mora da se pomene jeste da je koncert bio premešten iz Banovine u Park Svetog Save koji do juče nikad nije bio iskorišćen za ograđene koncerte. Organizatori su vrlo profesionalno rešili problem ograđivanja prostora, da se čak ni sa stepenica crkve Car Konstantin nije mogao videti koncert. Iako se muzika čula duž celog parka, samo oni koji su kupili kartu mogli su apsolutno da uživaju u koncertu.

Nakon kašnjenja od četrdesetak minuta, na opštu radost publike, na scenu je izašao legendarni Rundek Cargo Trio. Muzičko putovanje počelo je vraćanjem u Kurdistan. Multiinstrumentalista Dušan Vranić – Duco, tokom večeri svirao je na nekoliko instrumenata i svojim glasom upotpunio celi koncert. Rundek je kao i uvek svoju ljubav prema muzici podelio sa publikom, tako da nije bilo trenutka u bilo kojoj pesmi da nisu uživali.

izabel_cargo_trio

Najveći teret na jučerašnjem koncertu pao je na maestralnu violinistkinju Izabel, koja je je zbog tehničkih grešaka provela celo veče mršteći se pored zvučnika. U jednom trenutku tokom koncerta, Rundek se obratio publici izvinjavajući se zbog prekida i najavio pauzu od petnaestak minuta. Nakon kratke pauze na binu se vratio Trioi nastavio koncert. Iako se tokom koncerta javilo nekoliko tehničkih grešaka, Rundek Cargo Trio nije odustao u svojoj misiji da Nišlijama pruži nezaboravno veče. Najveću pozitivnu reakciju publike izazvale su pesme Sanjala si sa si sretna, Ruke, Makedo, Apokalipso, Uzalud pitaš, Ljubav se ne traži, Za šaku rubalja i naravno obrada pesme grupe EKV Kao da je bilo nekad. Jedino što se može zameriti ovom koncertu jeste to što je izuzetni trio izveo samo jednu pesmu nakon poziva na bis. Iako je to bila dugoočekivana pesma Šejn, publici se činilo da je ipak falila bar još jedna pesma poput Šal od svile.

Kada se pogleda celokupan utisak sa ovog koncerta, može se sa sigurnošću reći da je troje izvanrednih muzičara pružilo niškoj publici neverovatno veče.

darko_rundek

Save