-

Rundek Cargo Trio nastupio po drugi put u Quarteru

cargo_trio_bg2
Foto: Arhiva (Miloš Cvetković)

Nedelju dana nakon raspordatog nastupa u novosadskom klubu Quarter Rundek Cargo Trio je, zbog velike zainteresovanosti, na istom mestu održao još jedan koncert.

U generacijski šarenoj publici našlo se čak i nekoliko mališana koji su u pratnji roditelja došli sa sve školskim torbama. Sastav koji čine violinistkinja Isabel, multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić i kako se sam predstavio Rundek, Darko Rundek na scenu je izašao sa 40 minuta zakašnjenja.

Konačno mala avijatičarska posada plavog aviona stupila je na binu i Quarterom se prolomio „Zvuk oluje“. Putovanje kroz Darkovu slikovitu, melanholičnu poeziju nastavilo se sa „Sanjala si da si sretna“, „U borbi sa silama“, „Ruke“…

Ushićena publika već nakon prvih nekoliko pesama pala je u trans i nastupile su prve ovacije koje nisu jenjavale tokom čitave večeri. Štaviše, aplauzima je propraćeno i svako štimovanje, Darkovo paljenje cigarete i, iako nije bilo promene odevnih kombinacija kao što to biva na drugim spektakularnim koncertima, Rundekovo otkopčavanje prsluka.

Nakon hitova „Uzalud pitaš“, „Ay Carmela“ i „Zumbul“ u publici su se mogli videti plesni pokreti koje su neki do tada izvodili verovatno jedino pred ogledalom, što je u svakom slučaju dobar znak, jer samo Rundek može tako da opusti. Uzavrelu atmosferu malo je ohladilo izvođenje pesme „Grane smo na vjetru“ uz čarobnu violinistkinju Isabel, koja je zbog povrede noge morala da presedi ceo koncert. Sa jednakim entuzijazmom ispraćeni su i hitovi i nešto manje poznate pesme „Za nas“ i „Štrajk željezničara“.

Zatišje nije dugo potrajalo, usledile su „Za šaku rubalja“ i „Makedo“ koje su svi, kao i ostatak repertoara, otpevali u glas. Vernost publike najbolje se videla u trenutku kada je zajedno s njim otpevala i francuski deo pesme „Makedo“, iako se moglo primetiti da nam ne ide baš najsjajnije.

Odsviravši „Ljubav se ne trži“ Darko je najavio poslednju pesmu te večeri rekavši: „To je pjesma koju moja prijateljica jako voli, ali se rastuži kad je čuje jer zna da je kraj koncerta.“ na šta je publika odreagovala glasnim negodovanjem. „Apokalipso“ za kraj i gromki aplauzi i vriska kojima je pozdravljen dvočasovni nastup Rundek Cargo Tria značili su da im publika ipak neće dozvoliti da tako lako odu sa pozornice.

Poziv na bis uslišen je i tročlani sastav odsvirao je „Šejna“ i konačno poslednju pesmu „Kao da je bilo nekad“ Koncert je odjavio maestralni Duco u čijim rukama su se tokom večeri smenjivali razni instrumenti, rekavši kako su se igrali bojama, emocijama, dizajnom, glasom… Na šta je Darko dodao: „Stari smo i umorni, a za vas mlade noć je još mlada„.

Jesenju turneju Rundek Cargo Trio nastavlja u Kragujevcu 22. novembra (Arena Fun Factory), Pančevu 23. novembra (Dom omladine) i Užicu 24. novembra (Kulturni centar).

 

Save