-

Rock n Roll energija 60tih – John Paul Keith u klubu Gun

jpk1
Foto: Danilo Krša

Nakon odličnog koncerta u Nišu, Džon Pol Kit oduševio je sinoć raspoloženu publiku u beogradskom klubu Gun.

LVCS
The LVCS

Koncert, koji počeo sa malim kašnjenjem, otvorio je bend The LVCS. Sastavljen od stare garde iskusnih muzičara, ovaj zanimljiv sastav se sastoji od čak šestorice instrumentalista, te je tako publika u Gunu mogla da čuje odlično izvođenje pesama koje su bile obogaćene pratnjom akustičnih i električnih gitara, usne harmonike i ritam sekcije, a u nekim numerama su se čule i harmonika pa i havajska gitara.

Nakon kratkog zagrevanja publike, izvođenja pet energičnih pesama, ekipa LVCS-a se povukla sa bine, da bi samo nekoliko momenata kasnije na nju izašao Badi Holi. Dobro, ne baš Badi Holi, ali nismo daleko od istine.

No, vratimo se prvo u davne 60te godine prošlog veka, tokom kojih su Bitlsi pokrenuli veliku Britansku invaziju, Stonsi punili klubove širom Ostrva, a sa druge strane velikog okeana, Elvis, Orbison, Čak Beri, Džeri Li Luis, Litl Ričard i drugi, postavljali (i rušili standarde) rokenrol muzike. Odela, ‘old skul’ frizure, neizostavno klimanje glavama u ritmu pesama i uvek popularni ritmovi koji vas teraju na igru. Džon Pol Kit uspeo je, skoro 50 godina kasnije, da prenese veliki deo te nostalgične magije na binu u centru Beograda.

jpk2Od prvog tona do poslednje odsvirane deonice publiku je obuzela pozitivna energija koju širi fenomenalni Amerikanic iz Memfisa. Odlična kombinacija klasičnog r’n’r zvuka i kantri numera pretvorila je jednočasovni koncert u sliku koju mnogi od nas viđaju samo na filmovima. Predstavivši publici par novih pesama, sa albuma “Memphis Circa 3AM”, poput melodične balade “New Year Eve”, ali i bržih pesama “You devil you” i “Pure Cane Sugar” Džon nas je vratio u rodni Memfis i preneo nam duh ovog svetilišta rock n rolla.

Nakon Beograda, Džon se sa ekipom kreće put Novog Sada i Zaječara, i vođen rečima kolege nakon koncerta u Nišu – za sve koji se i dalje premišljaju da li da odu na predstojeće koncerte, naš savet je da ovakav doživaljaj definitivno ne smete propustiti. A do tada… “roll over Beethoven!