-

NaslovnaReportažeR'n'R žurka u Nišu uz Električni orgazam

R’n’R žurka u Nišu uz Električni orgazam

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhivaČuveni beogradski sastav Električni Orgazam sinoć je koncertom u Nišu započeo turneju na kojoj promovišu album “To što vidiš to i jeste“, pa je repertoar dobrim delom obuhvatio pesme sa njega. Večeras će bend napraviti reprizu koncerta, takođe u klubu Feedback.

Koncert je počeo nešto posle ponoći i već sa prvim hitovima osećalo se da sledi dobra rokenrol zabava. Za to je zaslužan i niz starih hitova kojima je otpočet koncert – “Bejbe, ti nisi tu“, “Debela devojka“, “Mentalno” i “Igra rokenrol cela Jugoslavija“. Ovaj niz je prekinut pesmom sa novog albuma “Ti to možeš“. Ovu, kao i dobar deo repertoara, umesto Srđana Gojkovića – Gileta, pevao je Ljubomir Đukić – Ljuba.

Na koncertu je bilo mesta i za pesme “Ja ne postojim“, “Da si tako jaka“, koju nisu izvodili poslednjih godina, “Pokaži mi kakav je tvoj grad“, pa čak i za “Više nisam tvoj” sa Giletovog solo albuma. U punom klubu Feedbacka Električni orgazam davao je sve od sebe da zabavi prisutne. Godine se vide na njime, ali i dalje zvuče pozitivno. Članovi benda su non-stop pokazivali znake da imaju probleme sa monitoringom na bini, pa je možda to doprinelo nešto manje ubedljivom doživljaju. Publika je jako dobro reagovala, bilo je onih koji su neprestano igrali i skakali, a naravno i onih koji bi se aktivnije uključili samo za stare, poznate pesme.

Kako se koncert privodio kraju čule su se pesme “Težak kao konj“, “Mister ministar“, “Ti“, “Da ili ne“, “Danas nisam sasvim tvoj“, kao i “Kako bubanj kaže“. Nije izostao ni bis, na koji se bend rado odazvao da bi dva i po sata svirke završili pesmama “Krokodili dolaze“, “Zlatni papagaj” i “Nebo“. Koncertu je došao kraj i dok su ljudi izlazili ka vratima pevali su stihove pesme “Kapetan Esid” koja je izostala te večeri. Nikad se ne zna, možda je upravo sačuvana za večerašnju reprizu u klubu Feedback.

Raspored dalje turneje:
3. Februar u Nišu – Feedback
4. Februar u Paraćinu – ex Fontana,
11. Februar u Skoplju
17. Februara u Čacku
2. Mart u Novom Sadu – Route 66
3. Mart u Bečeju

Foto: Irena Spasić