-

NaslovnaReportaže'Riječki dečki' Let 3 sleteli u Niš

‘Riječki dečki’ Let 3 sleteli u Niš

arhiva

Sinoć je riječki bend Let 3 održao dvočasovni koncert u Nišu, koji je kao i uvek bio pravi šou za posetioce.

Nastup je počeo oko pola sata pre ponoći u niškom klubu Feedback, kada su se na binu pojavili dobro poznati momci u svojim kostimima – crnim mantilima, šljaštavim majicama i dugim brkovima, koji su predočili publici da se sprema pravi šou kao i na svakom nastupu ovog benda.

Koncert su krenuli pesmom “Lun cinqiuna”, a odmah zatim je usledila “Ne trebam te”. Činilo se bendu da je niška publika isuviše smirena za prve zvuke, pa su odlučili da žešćim stvarima zagreju publiku za dalji nastup za koji nisu štedeli energije. Na repertoaru su se našle “999”, “Kontinentio” i dobro poznata obrada novotalasnog benda Termiti “Vjeran pas”, koju je publika oduševljeno prihvatila.

Bend je i dalje tokom koncerta publiku držao na nogama, za šta su između ostalog bile zadužene i pesme “Tazi Tazi”, “Mala soba“, “Profesor Jakov”, a zatim je usledila najava za “Riječke Pičke”, posle koje je krenula “Dijete u vremenu”, koju je publika otpevala zajedno sa bendom od početka do kraja.

Zvuk benda zamenio je zvuk elektronskog basa, što je bila najava za pesmu “Kurcem u čelo”, posle koje je bend sišao sa bine. Sa time se publika naravno nije složila. Obzirom da su momci videli da su Nišlije nezasite dobre muzike, nisu mogli da odu iz Niša, a da se jednim bisom ne zahvale istima. Basista Damir Martinović Mrle, popeo se na binu i započeo svoj mini bas-sešn, kako bi dogrejao publiku, a zatim je uz pratnju ostalih članova otpevao “Ženu varam” za kojom je usledile još nekoliko numera.

Kao i svaki nastup benda, ni ovaj nije mogao da prođe bez njihovog čuvenog performansa koji čuvaju za kraj. Naravno, radi se o pesmi “Izgubljeni” i bacanju perja po celoj bini, koje se raširilo i na publiku koja je skakala po klubu dok su momci prašili ovu stvar.

Frontmen grupe, Zoran Prodanović Prlja, izjavio je za Balkanrock da je koncert u Nišu prošao sjajno i da je prezadovoljan publikom koja ih je uvek dobro prihvatala, dodavši uz osmeh da su niške pičke odlične!

Foto: Marija Veljković