-

Repetitor zašao među Novosađane

Repetitor
Foto: Arhiva (Nemanja Đorđević)

Nakon godinu i po dana pauze, Repetitor je ponovo zasvirao u Novom Sadu, jači nego ikada. Digli su prepunu SKCNS Fabriku na noge i svojim, već poznatim, snažnim zvucima, svim posetiocima pružili nezaboravan nastup.

Iako najavljen u pola 10, ovaj događaj je otpočeo malo posle 10 i završio u 15 do 1. Kao prvi izvođač, nastupio je novosadski bend Microsonic, posle kojih je posetioce zabavio energičan beogradski bend, Čistilište. Već krajem nastupa Microsonica, publika je krenula da se okuplja i moglo se videti da će ovo biti koncert za pamćenje.

Svoj nastup, Repetitor je otpočeo u ponoć, pesmom „Šteta“ koja je izazavala veliko oduševljenje publike. Nastavili su dobro poznatom „Biću bolji“, da bi se kasnije vratili svojim starim hitovima „Opet jak“, „Pukotine“ i „Ogledalo“, nakon koje, tradicionalno, kao na svim dosadašnjim koncertima, odsviraju novu pesmu „Ako te ikada“, koja svojim jakim i upečatljivim ritmom već nagoveštava dolazak novog i impresivnog albuma. Kao šlag na tortu usledio je njihov veliki hit „U pravom trenutku“ uz koju je masa podivljala zajedno sa izvođačima. Od gitarista Borisa i Ana-Marije, pa sve do bubnjarke Milene, publika je jasno mogla videti tu količinu energije i zanosa sa kojim su izvodili svaku od svojih pesama. Upravo se za taj njihov nastup i može reći da je jedna od izuzetnih odlika i obeležja ovog benda. Sa svakim novim stihom, bivali su sve više energičniji, toliko da su se Borisu žice pokidale i morao je da zameni gitaru usred pesme. Posetioci su, nesumnjivo, uživali u ovoj izvedbi i svakoj njegovoj protekloj minuti, što se i dalo zaključiti iz njihovih ushićenih aplauza i uzvika.

Dalji nastup su nastavili pesmom „Zli sin“ i „Devojke idu u Minhen“ da bi posle predstavili „Neki novi momenat“ kako je Boris rekao, u vidu nove pesme „Šume reke“ koja je svojim blažim i usporenim tonovima poslužila i kao odmor od ostatka pesama. Kao potpuni kotrast prethodnoj pesmi, bend je odsvirao pesmu „Ja“, na kojoj je pevač usred najuzbudljivijeg dela pesme neočekivano uskočio usred publike, i dalje svirajući, iznenađujući time čak i svoje najvernije fanove. Iako već na izmaku snage zbog trosatnog nastupa, publika je nakon ovoga i dalje bučno uzvikivala i nastavila da uživa. Izvedbu su završili bisom uz reči „To bi bilo sve za večeras“, ostavljajući publiku kako u uzbuđenju tako i u žaljenju zbog završenog koncerta.

SKCNS Fabrika se još jednom, kao i nebrojeno mnogo puta pre toga, pokazala kao dobar prostor gde bend poput Repetitora može maksimalno pokazati šta zna i ume. Uspevajući sa svakom novom pesmom da prenese svoju energiju na publiku, Repetitor je ispunio svačija očekivanja nakon ovih godinu i po dana. Već večeras, 3. oktobra, Repetitor će zasvirati i u Zemunu gde će pokazati publici u Festu kakav su nastup priredili Novosađanima.