-

Repetitor u Novom Sadu: Oljuštena boja sa plafona The Quarter-a

Beogradski punk-rock-stoner trio Repetitor je nakon odlične prošle godine, u toku koje je odsvirao oko 50 koncerata u preko 15 zemalja, krenuo na novu evropsku turneju, a prva stanica bio je novosadski klub The Quarter.
Prošlo je skoro godinu i po dana od njihovog poslednjeg susreta sa novosadskom publikom pa je ekipa iz Repetitora bila vidno raspoložena i jedva čekala ovaj koncert. Po njihovim rečima, od kad postoje, publika u Novom Sadu je uz njih i obožavaju da sviraju pred njom.

Pre Repetitora na binu je kao podrška izašao novi bend Klotljudi, za koji se nadamo da će nas uskoro obradovati i svojim debi albumom, jer ga svakako zaslužuje, sudeći po umeću koje su sinoć prikazali. Reakcija publike koja je u toku njihove svirke još uvek pristizala u Quarter bila je vrlo pozitivna.

Oko 23:15 časova, kako je i bilo dogovoreno, Repetitor je, dočekan ovacijama iz prvog reda i pribijanjem najvernijih fanova uz ogradu u prvim redovima, stigao na binu. Već prva pesma „Šteta“ sa albuma „Dobrodošli na okean“ iz 2012. godine, uspela je da prvim taktom pokrene sveprisutne. Usledila je pesma „Ogledalo“ („Sve što vidim je prvi put“, 2008. ), a zatim „Biću bolji“ („Dobrodošli na okean“) i „Pukotine“ („Sve što vidim je prvi put“).

Kao i kod prethodno odsviranih  i od novijih pesama „Kralj ničega“ i „Ako te ikada“ sa njihovog albuma „Gde ćeš“ iz oktobra prošle godine tekstovi su se znali od reči do reči. Bend je uživao u odličnoj interakciji sa publikom, koja ih je nesebično darovala aplauzima i vriskovima iz vidnog duševljenja. Energičnost koju ovaj bend poseduje i odašilje u prostor je zaista na zavidnom nivou. Mnogi bi se bendovi danas, kako iz nove generacije, tako i iz starije, mogli postideti. Oni to rade iskreno, bez zadrške, do kraja. Njih spaja ljubav.

Izvedena je zatim pesma „U pravom trenutku“ („Dobrodošli na okean“) da bi Repetitor ubrzo nastavio koncertnu vožnju opet kroz poslednji album, pa su tako odsvirane pesme „Gde ćeš“ i „Suženi snovi“. Publika je na svaki novi rif skakala bez kočnice stvarajući nezapamćeno dobru atmosferu. Potom se Repetitor ponovo vratio malo u prošlost i izveo pesme  „Devojke idu u Minhen“ , a onda se kratko zadržao na novijim talasima: pesme „Jataci“, sporija i hipnotična u svom višeglasju „Crvena“ i „Ekspedicija“ sa vrhunskim i neobičnim ritmom. Za kraj negde pre ponoći su za zvanični kraj koncerta odsvirane pesme „Zli sin“, „Ja“ i „Životinje“ sa prvog albuma.

Samo par trenutaka i bend je ponovo dozvan na binu. Poklonili su publici još i: „Teško hodam sa prvog abuma i “ „Beskraj“, sa prošlogodišnjeg albuma. A onda su se poklonili.

Turneja Repetitora nastavlja se u Beogradu, pa slede Amsterdam, Roterdam, Hamburg, Minhen, Beč, Berlin, Budimpešta, Segedin, Bremen, Oberhauzen, Maribor, Krakov, Škofja Loka, Leiden, Zabok, Orfű, Orahovica, Šafhauzen, Kragujevac, Hum na Sutli i Zagreb.