-

Naslovna Reportaže Repetitor i Kriške: Pukotine na Povetarcu

Repetitor i Kriške: Pukotine na Povetarcu

U petak, 15. maja, na brodu Povetarac nastupila su dva mlada beogradska alternativna rock sastava Repetitor i Kriške. Sa sastavom Kriške se tek upoznajemo, pošto su baš sveži, ali i puni potencijala, dok Repetitor ovom prilikom beogradskoj publici predstavlja svoj debi album “Sve što vidim je prvi put”.

Sa malim kašnjenjem, pred popunjenim Povetarcem kreće nastup beogradskih Kriški. Napravili su lep uvod za Repetitor odsviravši nekoliko pesama.

Beogradska promocija albuma se baš odužila, tako da na samom početku nastupa Boris nije krio nervozu zbog toga, tako da je oštro osudio sve organizatore koncerata u Beogradu. Svu energiju i bes su raspalili na brodu. Nepogrešivi bend, uvek će praviti paklenu atmosferu, uvek će zabaviti publiku. Svirali su sve pesme sa debi albuma, gde su naravno „Opet Jak“, „Ja“ i posle drugog bisa „Pukotine“ doživele da ih svi prisutni pevaju. Boris je pevao, drao se, skakao, Milena nemilosrdno ubijala dušu bubnjevima, Ana Marija kidala bas, pevala… Prepun Povetarac samo što nije krenuo da plovi Savom. Publici su servirali pravu sirovu energiju na kojoj im mogu zavideti mnogi srpski bendovi. Častili su prisutne i nekim novim stvarima koje tiho pripremaju za njihov drugi album.

Repetitor je priredio veče bez ikakve mane. Jedino je štata što nemaju više svojih pesama, pa je nastup nekako izgledao kratko. Zadovoljna publika je polako napuštala brod.