-

Rep noć u Nišu: Marčelo, bre!

arhiva

U niškom klubu Feedback, noćas je nastupio poznati srpski reper Marčelo sa svojim pratećim bendom „Filteri“ i gostima. Iako je početak koncerta najavljivan za 22 i 30, tek desetak minuta pre ponoći MC blokom otpočela je žurka koja je trajala do 2 ujutru.

Na samom startu, skrečovanje DJ-a i brži ritam hip-hop i drum&bass razmrdali su publiku, u kojoj je bilo najviše mlađih ljubitelja repa. Marka Šelića Marčela u izvođenju numera među kojima su „Takav da mirno spava“, „Bol i revolt“, „Teška artiljerija“ muzički prati ekipa „Filtera“ i kao najveća podrška reper Ministar Lingvista.

Mladom Paraćincu prvi se kao gosti na bini pridružuju reper ’Cantwait’ i fantastični ženski vokal ’Eeva’, koji izvode pesmu „Zvučni zid“. I dok su se tokom večeri poslednji redovi Feedback-a naizmenično punili i praznili, u gužvi ispred bine uz skakanje i ovacije, najverniji fanovi su skandiranjem skoro svake pesme od reči do reči pokazali koliko Niš voli hip-hop. Muzičar i književnik britkog jezika, kako u svojim proznim delima tako i za mikrofonom,  je u pauzama između pesama ismevao sindrom Velikog brata kroz primitivne sadržaje današnjih televizijskih programa,  ispričao nekoliko poučnih anegdota mladima, a ono što je izazvalo najviše smeha i aplauza bile su dobronamerne šale na račun niškog dijalekta i govora.

U drugom delu nastupa, Marčelo predstavlja još gostiju: Zorana Stefanova ’Iskaza’, i njegov rap-core bend ’Svedoci’, koji čine klavijaturista, bubnjar, gitarsta i dj. Agresivnijim nastupom u kombinaciji hip-hop, metal, funk, jazz i drum&base muzike ovi Pančevci predstavili su se Nišlijama pesmom „Balkan mental“ i duetom sa Šelićem „Kontradikcija“, pri izvođenju kojeg je bilo malih tehničkih poteškoća.

Završnicu koncerta obeležile su popularne numere „Ponos“, „Mamica“, „Možda baš ti“, a za kraj, kako je i sam rekao, Marčelo je, kao poklon svima koji su došli da ga podrže, odrepovao svoj ogromni i najpoznatiji hit „Otkucaji“, izazivajući euforiju i oduševljenje u publici, i čime je, De Facto, pokazao zbog čega je jedan od najboljih i najslušanijih hip-hop muzičara u Srbiji.

Foto: Marija Veljković