-

NaslovnaReportažeRasprodaja hitova - Dža ili Bu u Nišu

Rasprodaja hitova – Dža ili Bu u Nišu

Sinoć je u klubu “Feedback” niška publika imala prilike da čuje hitove poput “Večna lovišta”, “Ustani i kreni” i “Osnovna škola”, tokom dvočasovnog koncerta beogradskog sastava Dža ili Bu.

Bend je i pored kašnjenja od nepunih sat i po vremena svirku startovao dosta furiozno i smelo, poznatom numerom “Stena”. Što se broja publike tiče, koncert se svakako nije rasprodao, ali je klub bio više nego pristojno popunjen, taman tolko da se ljudi ne guraju između sebe.

Nakon pesama “Neki drugi gradovi” i “Mašina”, predstavljen je novi materijal, par kompozicija koje će se naći na predstojećem, šestom studijskom albumu po redu. Da li zbog lošeg vremena ili nekog drugog razloga, čini se da publika nije bila preterano aktivna (osim nekolicine momaka u epicentru “mesta zločina”) prilikom svirke benda čije pesme bez sumnje izazivaju određenu dozu agresije.

Set lista je bila svojevrsna smena numera sa početka 90tih i onih snimljenih na izdanju iz 2007. godine, pod imenom “Ultra Muk”. Išle su “Aljaska”, “Zid”, zatim “Kraljica pica parka” i “Rasprodaja”, uz koju je Sabljar tragikomično licitirao prodaju Srbije. Masa je najbolje reagovala na “Živeo Staljin i svetska revolucija” i “Kao da ničeg nije ni bilo”. Regularni deo koncerta završen je, kako se i očekivalo, himnama “Ustani i kreni” i “Večna lovišta”. Na bisu su odsvirane “Zemlja nojeva”, “Kako je preminuo doktor Nosorog” i pobesneli “Metak”, kao finiš odlične garage punk rock svirke koja je jednostavno postala navika kada je Dža ili Bu u vašem gradu.