fbpx

-

Naslovna Izdvajamo Rapsodija emocija i snažnog zvuka - Jonathan u Domu B-612

Rapsodija emocija i snažnog zvuka – Jonathan u Domu B-612

 

Jonathan Dom-B612 Novi Sad

Posle više od godinu dana od susreta sa novosadskom publikom na EXITu, kada su bili predgupa bendu The Killers, riječki momci Jonathan održali su koncert za pamćenje u prostorijama Doma B-612.

Dvorište Doma počelo je lagano da se puni oko 21h, što je i bilo predviđeno vreme za početak koncerta. Nasmejana masa ispijala je pivo i ćaskala ispred, vidno uzbuđena i sa nestrpljenjem očekivala da se prebaci u prostorije doma i prepusti energiji benda. U ne tako velikom prostoru već je bilo prilično toplo, a očekivalo se da će sa prvim taktovima bend zapaliti atmosferu još više.

Negde desetak minuta pre 22h, bend se popeo na binu, Dom je ispunio zvuk klavijature i gitara koje su počele da sviraju intro pesme “Wake Up Call” , zatim se na bini pridružuje i pevač Zoran Badurina koji je svojim vokalom i energijom probudio publiku već u prvoj pesmi. Žestoko su nastavili sa pesmom “Who Lies to Whom?, da bi nakon nje zasvirali “Maggie koja je i dalje jedan od njihovih najvećih hitova. Publika je uz ovacije dočekala ovu pesmu i pevala zajedno sa bendom. Posle ovoga usledio je ogroman aplauz, zviždanje i uzvici koji su dugo trajali. Pevač je sa oduševljenjem i osmehom na licu pozdravio publiku.

Jonathan Dom-B612 Novi Sad

Dom je bio pun, ali taman toliko da može da se igra i prolazi. Očigledno je bilo da publiku čine pravi obožavateji ovog benda, koji su dugo isčekivali da Jonathan ponovo zasvira u Novom Sadu, svaka pesma pevala se gromoglasno čak i one sa najnovijeg albuma “To Hold.

Koncert su nastavili sa pesmom „Communicate!“ koja je takođe sa prvog albuma „Bliss“. Masa je već bila hipnotisana. Ritam bubnjeva i klavijature diktiraju plesni ritam, zvuci čarobnih gitara struje kroz telo, a prodoran vokal koji pogađa u srž, savršeno je uklopljen sa pratećim koji dodatno pojačavaju utisak. Posle svake pesme koja te odvede na novo putovanje usledili su dugi aplauzi i ovacije. Uzajamna energija benda i publike je bila neverovatna.

Klavijaturista uzima harmoniku i počinje da svira melodiju pesme „Monkeys“. Svaki zvuk ispunjava prostorije Doma nekom posebnom toplinom, lagano se priključuje vokal i naizgled sporija pesma počinje da kulminira da bi negde na sredini ekspodirala. Prodoran prateći vokal praćen jakim rifovima razara sve, pevač Ziro se baca na kolena i savršenim scenskim nastupom dodatno pojačava ovu eksploziju emocija. U publici vlada histerija, vidno oduševljeni ispratili su pesmu uz povike „Bravo“ i „svaka cast”.

 

Jonathan Dom-B612 Novi Sad

Užarena atmosfera je konstantno vladala. Razlika između pesama sa prvog i poslednjeg albuma nije bila primetna, svaka pesma pričala je svoju priču i odlično su se nadovezivala jedna na drugu. Čak ni pesma „Pictures“, koja je malo laganijeg ritma, nije umanjila energiju, naprotiv, publika je gromoglasno ispratila sve stihove i zajedno sa pevačem pevala „It’s all you!“

Sve ovo upotpunjuje i scenski nastup koji momci iz Jonathana itekako imaju. Hemija u bendu je ocigledna. Oštri i samouvereni potpuno su se prepustili trenutku. Prepoznatljiv ples pevača prenosi se na publiku i dodatno podiže energiju.

Usledila je još jedna pesma sa novog albuma „To Hold“, „Seasons“. Očarana publika sa osmesima na licima održavala je energiju na vrhuncu. Sledeće su zasvirali numere „Hands“ i „Try to get even“.

Jonathan Dom-B612 Novi Sad

Zatim je pevač svojim glasom ispunio prostoriju zapevavši „I never meant to be there“ koju je publika sa oduševljenjem dočekala, izvadili su telefone i kamere i jednoglasno pevali. Veoma emotivno su nastavili, sledeća pesma je bila „Heaven“, a za kraj su ostavili stariju pesmu „Mama I’m ready“. Kada se čarolija završila publika je želela još, ispratili su ih dugim, jakim aplauzom i ovacijama, pozdravili su ih kao neki veliki svetski bend, što su  ovi momci pokazali da itekako zaslužuju.

Iako navikli na dobre koncerte, Jonathan uvek uspe da iznenadi. Odlično uklopljene pesme sa sva tri albuma odvela su nas na posebno putovanje puno emocija. Sinergija benda i publike konstantno je bila prisutna i još jednom su dokazali da su na nivou mnogih svetskih bendova i da je njihov nastup definitivno nešto što se treba doživeti. Sigurno ćemo dugo biti pod utiskom ovog koncerta i nadamo se da do sledeće posete Novom Sadu neće proći ponovo godinu dana.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Jonathan Dom-B612 Novi Sad