Rambo Amadeus u Sarajevu: Noć muzike i smijeha

Foto: arhiva

Rambo Amadeus and Five Vinnetous zakazali su u sarajevskom klubu Jazzbina dvostruki koncert, u četvrtak i petak, a mi smo prisustvovali sinoćnjem. Kao i uvijek, i ovaj put Rambo je toplo primljen u grad koji mu je nezaobilazna destinacija na svakoj njegovoj turneji.

Pred početak koncerta Jazzbina je već bila popunjena do posljednjeg mjesta, bez obzira što je i večer prije Rambo nastupao na istom mjestu, te se samo čekao dolazak njega i ekipe na binu. Koncert je počeo sa Rambovim zezancijama te je tako već zagrijao publiku za majstoriju koja je uslijedila kasnije.

Prva pjesma koja je izvedena sinoć bila je „Privatizovat“ , a dalje su se redale „Karakter“, „Rambo majstore“, „FAP Mašina“, „Hoćete hita“, „Guru Sizif“, „Hej Džo“ i mnoge druge. Sve pjesme publika je kroz smijeh pjevala zajedno sa Rambom. Na koncertu Rambo je prolazio kroz različite žanrove, od džeza, narodnjaka pa sve do roka, a sve to na sebi svojstven način.

Najzanimljiviji dio koncerta zasigurno je bio kada je Rambo najavio pjesmu koju će ‘pjevati’ na plejbek. „Ja sam siguran da se još nikad u šoubiznisu Sarajeva nije desilo da ljudi plate kartu, a da se svira na plejbek, zato ćete sada to vidjeti kako je.“ Te su riječi izazvale smijeh u publici.

Iako je na početku koncerta bilo nekih tehničkih problema, to nije omelo Ramba da održi koncert onako kako samo on to zna. Sa svojom gitarom Chukamoto Sunđer Bob Ementaler Maserati Kuplung koju je kanapom zavezao za ventilaciju posebno je oduševio prisutne.

Treba spomenuti i to da je koncert bio i humanitarnog karaktera. Naime, Rambo je uoči koncerta pozvao publiku da ponesu ponešto bez čega mogu ove zime, cijelu i čistu odjeću. Svirka je, kako je rekao Rambo, iskorištena u humanitarne svrhe kako bi prisutni donirali stvari za migrante, koje je bijeg ka boljem životu poveo kroz Bosnu i Hercegovinu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komenar!
Unesite svoje ime ovde