-

Radosna noć priređena u čast dana žena – Divljan u Beogradu

arhiva

Vlada Divljan i njegov bend pod specifičnim nazivom „Nevladina organizacija“ održali su svoj prvi osmomartovski koncert u prepunom Domu omladine. Fanovi koji su bili različitih generacija uživali su u pravom nostalgično-ljubavnom putovanju na koje nas je poveo bivši član Idola.
Nastup su krenuli pesmom „Radostan dan“ i od samog početka su stvorili toplu i opuštenu atmosferu u dvorani. Divljan se zahvalio svim prisutnima, čestitao praznik i posvetio veče Beograđankama. Smenjivali su se hitovi iz bogatog asortimana Idola, kao i pojedine pesme koje su nastale posle tog benda: Dok dobuje kiša, Jedina, Patuljci (Ona radi u rudniku), Retko te viđam sa devojkama, Vreme je, Nemo kao i druge… Veče je podelio u nekoliko etapa pa su se smenjivale red ljubavnih balada, pa red nešto bržih i agresivnijih pesama. Posebno prihvaćena pesma bila je Rusija koja je možda bila i  vrhunac večeri. NVO su napravili pravi romantični ugođaj svim prisutnima.

Još jedan ex Idol, Zdenko Kolar, koji je sastavni član Nevladine organizacije, pokazao se kao pravi šmeker. Na samom početku je iz publike dobio karanfil. Svirao je bas gitaru i pevao je prateće deonice zajedno sa Divljanom. I ostali članovi benda su bili na visini svojih zadataka, pogotovo najmlađi, Marko Milivojević (ex EKV) koji je sa ogromnom energijom lupao bubnjeve.

Na pola koncerta, Vlada Divljan zamenjuje akustičnu gitaru električnom i podiže atmosferu na viši nivo. Publika svo vreme peva i igra kako u prvim, tako i u poslednjim redovima. Na red dolaze Nebeska Tema i Poslednji Dani. Uz pomoć publike Zdenko i Divljan otpevali su Tiho Noći, Betovenovu Odu Radosti kao i obradu Dado Topićeve Da li Znaš Da Te Volim.

Negde pri samom kraju kreće nešto tvrđi zvuk u pesmama Plastika, Gde Si Sad Cica Maco i Zašto Su Danas Devojke Ljute. Nesumljivo najveći hit Devojko Mala nagoveštava da se druženje bliži kraju i baš tu pesmu svira na prvi bis. Na drugi se vraća pesmom Kenozoik koja je izvedena u nešto usporenijem ritmu.

Divljan i ekipa su priredili pravi poklon damama, priredivši nežan i topao koncert obećavši prisutnima da se će opet svirati kroz godinu dana. Njegovim rečima „održali su pravi kulturno – umetnički program kao što se i očekuje za osmi mart.“