-

NaslovnaIzdvajamoPut u beskraj sa Repetitorom i Vizeljom

Put u beskraj sa Repetitorom i Vizeljom

07 repetitor
Repetitor; foto: Marija Veljković

Niškoj publici sinoć su se u klubu Feedback predstavili bendovi Vizelj i Repetitor. Mladom bendu Vizelj ovo je bio premijerni nastup u našem gradu, dok se za Repetitor može reći da su postali rezidenti u Feedbacku.

02 vizelj
Vizelj

Koncertni petak otvorili su mladi i jako perspektivni momci iz benda Vizelj. Na samom početku nastupa nije bilo previše ljudi, ali s obzirom da im je ovo prvi nastup i da su tek izdali svoj debi album i nije bilo toliko neposećeno, a i tokom njihove svirke je bilo sve više publike. Oni su nam predstavili svoj prvi album „Naj bolji“ kao i EP koji mu je prethodio. Energični, dobro usvirani i sa jako dobrim scenskim ponašanjem, s obzirom na godine, do kraja nastupa uspeli su da kupe publiku. Pesme „Nosorog“ i „Ritam Mašina“ su čak i ljudi u publici znali i pevali sa bendom. Očigledno je da ovi momci slušaju dosta raznovrsnu muziku, jer se u njihovim pesmama čuju uticaji bukvalno svega i svačega. Ono što je bitno tu naglasiti je da oni ne kradu ideje od tih raznoraznih autora, kao što mnogi bendovi rade, već samo pametno slušaju muziku koju veoma dobro uklapaju u svoje stvaralaštvo. Imaju šta da kažu, i ako izaberu da se muzikom bave u životu mogu da naprave jako dobru karijeru. Nakon oko sat vremena bluz panka binu su prepustili svojim sugrađanima.

06 repetitor
Repetitor

Kratka pauza između dva benda poslužila je bendovima da se smene na bini, a i publici da udahne malo preko potrebnog svežeg vazduha ispred kluba. Repetitor je kao po običaju krenuo furiozno, što je naravno naišlo na odličnu reakciju publike koja je u ovom trenutku već napunila klub. Već smo navikli na njihove odlične koncerte jer su nebrojano puta bili gosti u našem gradu, a i Boris je u toku nastupa rekao da je Feedback klub u kome su verovatno najviše puta ikada svirali. Albume „Sve Što Vidim Je Prvi Put“  i „Dobrodošli Na Okean“ publika sada već zna napamet, pa su sve pesme pevali horski sa bendom. „Opet Jak“, „Ja“, „Pukotine“, „U Beskraj“ i „Dobrodošli Na Okean“ su samo neke od pesama koje smo čuli sinoć. Pored toga, nekoliko novih stvari je bilo na set listi, a koje će se verovatno naći na novom albumu koji će se pojaviti, kako su rekli, na jesen.

Iz nastupa u nastup ovaj bend ne prestaje da oduševljava svojom energijom i kvalitetom. Usviranost je neverovatna koliko god da deluje da to treba da zvuči „raspadnuto“. Transformacija koju su doživeli od 2008. kada su, ako ne grešim, prvi put nastupali u Nišu na festivalu Nisomnia pa do danas je ogromna. Od tog nastupa na svakom sledećem, bili su sve bolji, da bi danas bez preterivanja mogao da kažem da su najbolji bend u regionu koji možete uživo da pogledate. Nije ni čudo što se skoro pojavio članak na internetu u kome je pisalo da su trenutno najbolji gitarski bend u Evropi.

Nakon preko sat vremena svirke bend je sišao sa bine, ali je publika uspela da ih natera da odsviraju još koju stvar. Na bis su odsvirali dve stvari i time stavili definitivnu tačku na ovaj nastup.

Ova dva benda večeras putuju u Pirot, i naša je preporuka da posetite nastupe i Vizelja i Repetitora, velike su šanse da će vam to biti jedan od najboljih koncerata u životu.

05 repetitor