-

Puno srce na Lovefest live nastupu hip-hop majstora

Who See / foto: Nemanja Đorđević
Who See / foto: Nemanja Đorđević

U beogradskom prostoru Hangar, u sklopu promocije Love Festa, pred mnogobrojnom i raspoloženom publikom, sinoć su nastupili regionalni majstori hip hopa: Marčelo, Who See, Prti Bee Gee.
Koncert koji je trebalo da traje do jutarnjih časova, zbog dana žalosti u Srbiji, pomeren je za par sati ranije, sa početkom u 20h. Tako je, sa malim kašnjenjem, dešavanje otvorio Marko Šelić Marčelo, minutom ćutanja. S obzirom na to da je prostor Hangara ogroman, i u početku leden, Marko je najavio zagrevanje i đuskanje. Na početku, čuli smo dve pesme sa najnovijeg albuma „Napet šou“- „20 000“ i „Laž“. Publika, apsolutno predata izvođaču, pratila je svaki, dobro im poznat stih. Pevački deo ekipe, koji čine Nensi, Marčelo i Ministar Lingvista, često su imali predahe u refrenima prepuštajući njihovo izvođenje glasnim fanovima.

Marčelo
Marčelo

Da li zbog Markovog prisnog odnosa sa publikom, ili zbog socijalne tematike pesama koja pogađa svakog čoveka ovih prostora, bilo je uočljivo srce na terenu svih prisutnih. Na repertoaru našla se i pesma „Kuća na promaji“ sa prvog albuma „De Facto“ iz 2003. godine. Numera je najavljena šaljivom opaskom na račun aktuelnih dešavanja: „Da je ova pesma pisana 2015. godine… Možda bi se zvala „Beograd na vodi“. Nakon tih otrežnjujućih stihova o stanju na političkoj sceni, policiji i osećanjima pojedinca, usledila je atmosfera prigušenog svetla i gomile upaljača, kako i dolikuje pesmi „Totalno“, za koju je Marčelo izjavio da je siguran da su uz nju, i oni najčvršći, „paćenisali“. Zatim je usledila numera „Komplikovani“, koja deli deo refrena sa prethodno pomenutom, samo je rezervisana za „mamurno paćenisanje“.

Majstor Napetog šoua pružio je u nastavku koncerta nezaboravnu pokretačku energiju, pa su se shodno njoj, dogodile i šutke uz „Bol i revolt“ i „Pozerište“. Svoj nastup, uz pesmu „Sunce“, Marko je završio predstavljanjem prijatelja sa bine, i najavom grupe Who See, za koju, kako kaže, ne može da se desi nijedan lupljen dislike.

Who See
Who See

Uz pozdrav Beogradu, pozitivan dvojac iz Crne Gore, Who See, otpočeo je nastup sporijom numerom o svom gradu „Kroz grad“. Zatim je usledio niz hitova „Nisam doma“, „Dinamida“, Što piješ kad ti škodi“. Iako grupu nemamo prilike da čujemo često, kao što možemo čuti nekog sa teritorije Srbije, publika se pokazala kao veliki poštovalac ovih Bokeških momaka i priredila im dobrodošlicu, poznajući svaku pesmu. Taj prizor su i članovi benda Dedduh i Noyz, prokomentarisali kao „Celu malu kraljevinu“, nakon pesme „Koji sam ja meni kralj“.

Numere su se nizale, a prisutni su, kako je vreme prolazilo, bili sve energičniji i zadovoljniji. U tom naboju ispraćene su i pesme koje su nas asocirale na vrele dane: „Album slika s ljeta“ i hit singl koji je za kratko vreme osvojio muzičku scenu i muzičke liste „Đe se kupaš“. Potpuni haos u Hangaru nastao je uz „Bari, Bari“ i poslednju „Reggaeton Montenegro“. Ako išta možemo zameriti ovim momcima, to je što nisu izveli još pesama, ili sve ni to ne bi bio problem, s obzirom na to da su bili na zavidnom nivou ispred mnogobrojnih fanova. Mada, ni to im ne možemo zameriti, jer čitav program koncerta morao je biti skraćen kako bi se sve završilo do ponoći, po odredbama zakona dana žalosti.

Prti Bee Gee
Prti Bee Gee

Na binu je oko sat vremena pre ponoći izašao domaći hip hop sastav, Prti Bee Gee, kog čine Eufrat i Mikri, nadovezujući se na matricu sa Moskrijevim glasom. Iako mlađa publika, bolje je reagovala na numere sa prvog albuma, snimljene sa preminulim članom Moskrijem. Ipak, i ove novije pesme pravile su buku i zabavu do samog kraja. Kao najbollju reakciju publike izdvojili bismo numere „Klabing“ i „Rajski grad“. U izvođenju pesme „Crno VS belo“ Mikriju se na bini pridružio reper Bvana, čime je ovaj njihov nastup i upotpunjen.

Kako i dolikuje imenu ovog festivala Love Fest, u Vrnjačkoj Banji, koji je najavljen na ovoj Live promotivnoj bini, za period od 6. do 8. avgusta, nakon gomile pruženih emocija izvođača, srce publike je bilo puno.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Who See