-

NaslovnaIzdvajamoPumpkins united Tour: Ujedinjeni Helloween u Sofiji

Pumpkins united Tour: Ujedinjeni Helloween u Sofiji

foto: Branislav Milošević

Legende heavy metala, nemački sastav Helloween održao je nezaboravan koncert u glavnom gradu Bugarske. I to kakav! U postavi koju smo mogli do skora samo da sanjamo, novoj ekipi benda su se priključili bivši članovi i skoro tri sata prašili pred prepunom Armeec Arenom.

Verovatno više od pola gledalaca je došlo da vidi kako će zvučati povratak Michael Kiskea među bivše kolege. I odmah na startu su imali prilike da se uvere da je spoj starih i novih članova čist pogodak. Zagrmelo je sa razglasa, počela je epska pesma “Halloween”, a pevaju je zajedno Kiske i Andy Deris, sadašnji pevač. Na bini je na trećoj gitari i Kai Hansen, koji je inače odsvirao ceo koncert, nevezano da li su pesme iz starijeg perioda ili kasnije, kada je prestao da svira u bendu. Sjajan je bio i video bim iza bine, smenjivali su se kadrovi, a između pesama su prikazivane šaljive animacije.

Eksplozivan početak koncerta se nastavio uz ”Dr. Stein”, ”I’m Alive”, ”If I Could Fly” i ”Are You Metal”, smenjivali su se pevači na bini. I zvučali su su sjajno. Jeste Kiske perfektan pevač, ali i Deris je bio sjajan, a naročito dobar u komunikaciji sa publikom.

Nakon još par klasika, mikrofon preuzima Kai Hansen, kreće spoj najvećih hitova sa početka karijere Helloweena, ”Starlight”, ”Ride the Sky” i ”Judas”, a nastavio sa ”Heavy Metal (Is the Law)”. Publika je sve vreme pevala i uživala u koncertu, Bugari su još jednom pokazali da su veliki poštovaoci ovakve vrste muzike, mada je bilo puno publike i iz ostalih zemalja, naročito iz Grčke.

Na scenu se vraćaju Kiske i Deris i nastavljaju šou. Zajedno pevaju ”Forever and One (Neverland)”, a onda puno upaljenih telefona uz baladu ”A Tale That Wasn’t Right”, koja je uz Kiskea probudila emocije i sećanja onih starijih u publici. Posle pesme ”I Can”, dok je trajala bubnjarska solo tačka, na video bimu smo videli klipove koji su nas podsetili na prerano nastradalog bubnjara Ingo Schwichtenberga.

Još malo Kiskea, pa onda blok Derisa, koji je nakon par svojih pesama najavio i pesmu zbog koje je i počeo da sluša heavy metal, a to je ”How Many Tears”, te su je sva tri pevača zajedno otpevala.

Do kraja smo čuli i ”Eagle Fly Free”, i nezaobilaznu ”Keeper of the Seven Keys”, te se bend povukao sa scene. Nakon pet minuta su se vratili i publici odsvirali još dve pesme, možda i najpopularnije, ”Future World” i ”I Want Out”. Bili su tu i dzinovski baloni i konfete. Nakon tri sata sjajnog koncerta, poklonili su se publici, koja je otišla prezadovoljna iz Arene. Sjajan nastup, ujedinjeni Helloween je ispunio očekivanja! Bilo je nestvarno!

GALERIJA FOTOGRAFIJA