-

Puls sa prijateljima svirao u Nišu

Puls
Puls; Foto: Vukašin Stanojević

Sinoć je u nedavno prelociranom lokalu Black Stage (prekoputa Narodnog pozorišta) održan nastup niških rok veterana, benda Puls. Kao gosti, veče su otvorili momci iz „milozvučnog“ rok benda ABS.

ABS
ABS

Kako saznajemo, bendu ABS sutra sledi takmičenje lokalnih bendova poznatije kao „Bunt Rock Masters“ a u sredu sviraju u beogradskom klubu Danguba. Ovaj bend je sinoćnjim kratkim nastupom opravdao osvojeno prvo mesto na prošlogodišnjem Medijana Balkanrock festivalu. Svoj kratak, ali ni malo manje sjajan nastup su otpočeli pesmom „Život prolazi„. Nakon pesme „Virus„, mikrofon je preuzeo Dejan Dinić, inače predsednik udruženja građana Balkanrock, i propisno predstavio bend. Nakon velikog aplauza, nastup su nastavili pesmama „U mom svetu“ i „Ima li nade?„. Nakon ovih pesama usledio je duži instrumental pod nazivom „Uvod„, koji je ironično označio kraj nastupa ovog benda. Nakon kratkog predstavljanja ovog petočlanog sastava, ustupili su mesto starijim i iskusnijim Pulsovcima.

Bend Puls nastao je 2002. godine, a pre skoro dve godine velikim koncertom na Pravnom fakultetu obeležili su deset godina postojanja. Marta 2014. godine izašao je live album pod nazivom „Live X godina“ u izdanju Balkanrock Recordsa. Ovaj šestočlani bend čine Vladan Đurić Đura (vokal), Irena Bogdanović (vokal), Saša Spasić Vili (gitara), Laban Labo (bas gitara), Zoran Kostić (bubnjevi) i najmlađi među njima, Nemanja Najdanović (gitara).

PulsSvoj dvosatni nastup krenuli su uvodnom pesmom sa ovog albuma, simbolično nazvanom „Puls„. Nakon ove, usledile su ostale pesme sa datog albuma, kao što su pesme „Tvoj san“ i „Ne verujem u ljubav„, koje su u publici razvile neku vrstu opuštene prijateljske atmosfere. Ceo nastup bio je propraćen igrom uz ritam. Na nekim autorskim pesmama, kao što su „Lažima te kupujem“ i „Glasovi bogova„, koje su inače pesme po kojima se ovaj bend prepoznaje, i nekolicini drugih, publika je izvanrednim poznavanjem tekstova ponela iste. Nastup su sviranjem upriličili kako bivši bubnjar benda, mladi Đorđe Hartl, tako i Desimir Stojimirović, prijatelj benda i veteran na bubnjevima. U drugoj polovini nastupa, svirali su obrade pesama poznatih Ex-Yu bendova kao što su Yu-grupa (pesma „Kome se raduješ“), Generacija 5 (pesma „Ti i ja“), Oktobar 1864 (pesma „Crni ples“), EKV-ov „Krug“ i mnoge druge. Potkrala se tu i obrada Madonine pesme „Frozen“, koju je Irena fantastično izvela. Dvosatni nastup zatvorili su autorskom pesmom „Strah„, koja je hronološki poslednja izašla.

Nakon kratkog završnog predstavljanja benda, iako za to nije bilo potrebe, Đura je najavio svirke u Sokobanji, 6. februara, i u Nišu, za dve-tri nedelje (ne zna se tačan datum).

Puls