-

Publika inficirana rokenrolom: Riblja Čorba u Kruševcu

riblja čorba
Foto: Arhiva (Vanja Keser)

Hladnoća 30. novembra nije zadržala fanove Riblje Čorbe da napune sportsku Halu u Kruševcu. Ove rok legende su opravdale poverenje publike održavši sjajan koncert koji je trajao gotovo tri sata.

Prvi na bini bio je lokalni pankrok sastav Crveni Karton koji je veče otvorio energičnim hitom ’’Hoću da budem fenser’’ i pevajući zajedno sa publikom zagrejao atmosferu za nastavak večeri. Nakon njih, binu su osvojili Čika Joca i Zmajevi, mladi rokeri iz Novog Sada koji svoje ime duguju upravo Bori Đorđeviću i od 2011. beleže uspešnu sradnju sa svim članovima Riblje Čorbe. Iako statičniji na bini od prethodnog domaćeg sastava, Zmajevi su u svom nastupu pokazali šta umeju svirajući autorske pesme kao i nekoliko ex-yu obrada.

Posle kratke pauze, halom se prolomio neverovatan vrisak publike na lagani izlazak benda večeri, ovog puta promenjenog sastava jer je basistu Mišu Aleksića, koji je imao operaciju oka, menjao mladi Ivan Stanković. Ne štedivši energiju otvorili su koncert pesmom ’’Ja ratujem sam’’ i razbuktaloj kruševačkoj publici doneli stare hitove ’’Rokenrol za kućni savet’’, ’’Kad sam bio mlad’’, ’’Nemoj da ideš mojom ulicom’’, ali i novije stvari poput ’’Radiću šta god hoću’’ i ’’Uzbuna’’.

Glavni poglavica u ’’družini ludih poglavica’’ Bora Đorđević je sa nekoliko poetskih trenutaka o drogi i seksu još jednom pokazao svoj sjajan odnos sa publikom, nakon kojih je usledio niz romantičnih pesama koje je verna publika pevala u glas sa njime. Dobar deo pesme ’’Avionu slomiću ti krila’’ Bora je prepustio publicu dok je raširenih ruku, imitirajući avion, trčao po bini. Zatim, kao oduševljenje večeri, na binu dolazi Miša Aleksić imajući povez sa motivom kosturske glave preko oka i uz reči: “Sviraću pa makar i slep.” uzima gitaru u ruke. Puna dva sata svirke bend je pokušao da zatvori pesmom ’’Pogledaj dom svoj anđele’’ tokom koje je iz prvog reda na binu poletela zastava Srbije, međutim publika inficirana rokenrolom je vikala ’’’Bis!’’.

Vratili su se ne jednom, nego dva puta na bis ponovnim dozivanjem publike koja je pred drugi povratak benda pevala ’’Lutku sa naslovne strane’’ i tako kupila još pola sata svirke ovog legendarnog benda. Kroz neverovatnu predanost tokom dva i po sata nastupa Riblja Čorba je na delu dokazala skorašnju izjavu frontmena da se nakon izdavanja 19. studijskog albuma ’’poglavice’’ osećaju 30 godina mlađe.

Save