-

NaslovnaIzdvajamoPrti Bee Gee overio u Božidarcu

Prti Bee Gee overio u Božidarcu

Prti Bee Gee Božidarac Beograd
Prti Bee Gee; foto: Hristina Panić

U subotu veče, u prostorijama Božidarca, pod okriljem uveliko čuvenog „Vračar Rocks“, pred šarenolikom publikom, punom salom, ozarenim licima, iskrivljenim vilicama i proširenim zenicama, nastupio je nekadašnji rap trojac, sada već dvojac – Prti Bee Gee.

Pre njih, od samog početka večeri, goste je zagrevao, zabavljao i terao da đuska DJ BKO, koji je ujedno sve vreme pratio koncert sa matricama, da bi, nakon nekog vremena, na binu izašao Mili pevajući svoje „Lerdi“ i „Darko Šarić“, a sa njim i Surreal, koji je pre samo tri dana izdao novu pesmu sa Foxom pod nazivom „Ja sam u gasu“. Nakon njih, pred već puniju salu, izleteli su BIGru i Paja Kratak, momci sa  Medaka, komešajući masu sa samo par pesama, a odmah posle njihovog sklanjanja, izlazi stari bard rap scene, Luccano Hillfinger, koji takođe sa svojim hardcore numerama, rasplamsava novopridošle ljude, koji su okasnili na prethodne predgrupe.

Prti Bee Gee Božidarac BeogradUbrzo zatim, ispred svih nas, izlaze Mikri Maus i Eufrat Kurajber, koji uz pesme sa poslednjeg albuma kreću zajedno da skaču sa publikom. Uz „Rep, Gija, Gudra, Lova“ ceo Božidarac sriče stihove, dok su na sledeću „K K“ svi već bili razbalavljeni od delirijuma.

Tokom čitavog nastupa nizale su se većinski nove pesme sa poslednjeg albuma, kao što su: „Nagrdi me“, gde su ljudi na Moksrijevom delu u ekstazi vrištali; uz „Legalizujte“ volšebno prizivali bolje, smešnije i šarenije; pa uz „Nije lako“ smo se svi već lagano njihali, a uz „Dečko za primer“ zagrejano đuskali.

Negde na polovini nastupa, Mikri je otpevao svoju, kako on kaže, vulgarnu pesmu „The Best Of Pičketine“, koju nije smeo da završi do kraja, te mu se pridružio i Bvana sa kojim je razvalio auditorijum sa, može se reći, mainstream hitom „Crno vs Belo“. Da ne bude da su samo bile novije stvari, Prti je svoje verne fanove vratio korenima uz njihovu najrasprostranjeniju pesmu „Air Max“, pa je onda uz „Gandžu puši“ razludeo ljude pod krovom Božidarca, da bi uz velepoznatu „Clubbing“ cela sala na završne Moskrijeve stihove pljeskala rukama i arlaukala „Klabing, klabing, zezanje do bole…“.

Prti Bee Gee Božidarac BeogradU jednom momentu, kada se zavrtela arhaično kvalitetna „Odvede me u rajski grad“, gde pokojni član peva refren, postojalo je nešto izuzetno setno u trenutku kada je svako od nas, sa obe ruke u vis, glavom prema gore, vikao: „Oooodveeedi meeene kuući“.

Naravno, provukle su se i „Sajmon Seez“, koji, kada se pojavio svojevremeno, bio vanvremenski hit, kao i „Pa malo fanke“, „Kadilakom“, „Ombre“ i „Str8 No More“. Pa se i Bvana još jednom vrnuo na binu zbog pesme „Na Adi“ u kojoj Eufrat nije otpevao svoj deo zbog neodložnih obaveza u bekstejdžu.

Elem, iz publike je stigla svadbarska želja da ovaj rap sastav otpeva čuvenu pesmu „Ćale“, ali nije im bilo potrebno mnogo da se potrude, jer je ceo Božidarac odjekivao od refrena: „I šta je ćale u životu sigurno uradio? Kada krenuo je da svršava – nije ga izvadio. I šta sam u životu ja sigurno uradio? Pajdo, koku, ekser, trip – ćaletu se zgadio“. Na završetku pesme, Eufrat je samo zadivljeno prokomentarisao: „E, ovo je bilo dobro!“.

Na kraju večeri, za završnu špicu, pred oznojenu masu, izlazi Đorđe Miljenović aka Sky Wikluh, koji zajedno sa njima dvojicom kreće da pada u trans uz „Karate“.

Sve u svemu, Prti Bee Gee, uprkos tome što su već petnaestak godina na sceni, i dalje, žare i pale svojim frapirajućim rapcore umećem u pravljenju koncerata.

 

                                                 GALERIJA FOTOGRAFIJA

Prti Bee Gee Božidarac Beograd