-

Proslava Marlijevog rođendana u Beogradu

Rođendan velikog reggae umetnika i muzičara Boba Marleyja u Beogradu je bio obeležen svirkama i reggae DJ setovima u dva kluba: u četvrtak je u Livng Roomu nastupio beogradski reggae bend Mašta Bašta, a u petak, 6. februara, na sam dan Marleyjevog rođenja, u Akademiji su nastupali bendovi Smoke ’n’ Soul i makedonski bend Conquering Lion. DJ setove su predstavili Wadada Sound System i DJ Slave Skalamerija.

U prepunom Livingroomu pre samog nastupa Mašte Bašte vrtele su se Marlijeve pesme. Sa pravom mogu da kažem da je Mašta Bašta jedan od najperspektivnijih reggae bendova kod nas a njihov album bi trebalo očekivati krajem proleća. Sama svirka je bila vrlo prijatna i pozitivna. Bend je svirao nepuna dva sata. Pored autorskih stvari, vrhunac večeri je bio njihov gost Jovan Matić (Del Arno Band) koji je sa bendom otpevao nekoliko Marlijevih pesama. Priredili su lepu proslavu kakvu Bob Marley i zaslužuje.

Sutradan u klubu Akademija nastup je započeo makedonski sastav Conquering Lion. Čvršći reggae zvuk je odjekivao klubom. Publika ih je odlično prihvatila, najviše je uživala kada su izvodili u Eyesburnovom viđenju Marlijeve stvari. Exodus i So Much Trouble In The Word su nas samo podsetili koliko je Eyesburn dobar bend. Nakon njih nastupa beogradski Smoke ’n’ Soul koji je nastavio ples do kasno u noć. Za sve to vreme u malom klubu je odjekivao veseli ska ritam. Na žalost publike, najavljeni nastup benda Irie FM nije održan iz opravdanih razloga.