-

Prepun Dom omladine na promociji Presinga

Presing01
Presing; Foto: Danilo Krša

Još jedan četvrtak veče beogradski zaljubljenici u muziku proveli su u prostorijama Doma Omladine. Ove novembarske večeri mogli su da uživaju u odličnom nastupu grupe Presing, koju su potpomogli gosti iz Novog Sada – Minstrel, i lokalni sastav Mravi.

Minstrel01
Minstrel

Uz blago kašnjenje, koncert je otvorio novosadski Minstrel. Veterani na domaćoj sceni su u narednom satu zabavljali prisutne, koji su se okupljali u sve većem broju, puneći prostorije kluba. Odličan sklop instrumenata, vesele i energične pesme, te vidno iskustvo, bili su baš ono što je beogradska publika tražila na početku večeri.

Nakon odličnog nastupa, grupu Minstrel, na sveopšte oduševljenje prisutnih, koji su do tada već vidno popunili prostor kluba, na bini je „smenio“ beogradski sastav Mravi. Bend predvođen pevačem Sašom Ivanovićem od prvog sekunda do poslednjeg odsviranog tona pokazao je zašto zaslužuju epitet kultnog sastava na domaćim prostorima. Sa pesmama poput „Okovani„, „Mlad čovek„, „Alarm“ i „Zulum voriors„, podigli su publiku na noge i skoro jednosatni nastup obojili energijom. Naravno, oduševljena publika je propratila svaki stih, dok su mnogi fanovi u prvim redovima igrali uz zavodljive melodije.

Mravi01
Mravi

Ekipa iz Beograda prepustila je binu nezvaničnim zvezdama večeri – bendu koji se posle dužeg vremena ponovo pojavio pred beogradskom publikom – Presingu. Početkom novembra, bend je objavio svoj četvrti studijski album „Neurokrem„. Album je objavljen u digitalnom izdanju, u saradnji domaće nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records i norveškog Phonofile-a, što je uslovilo i istovremenu objavu na svim većim muzičkim servisima širom sveta (Deezer, Spotify, iTunes…).

Uporedo sa albumom, bend je objavio i spot za pesmu „Promenljivi svemir„, koju je beogradska publika potajno priželjkivala ali je na kraju nije dočekala. Osim pesama sa novog albuma, ekipa je pristune provela i kroz svoje starije hitove, te je horsko pevanje uz pesme „Zvona se uklapaju sa suncem„, „Oboje„, „Mi nismo verni„, ispunilo koncertnu salu. Odličan scenski nastup, koji upotpunjuje nestvarno razumevanje između članova benda –  Zorana Radovića, Vladimira Krakova, Ernesta Džananovića i Dušana Zdravkovića u kombinaciji sa fenomenalnim tekstovima i zanimljivom muzičkom podlogom, čine sastojke koji kao proizvod daju nezaboravno koncertno iskustvo koje je trajalo puna dva sata.

Presing
Presing