-

Prekidi stvarnosti uz Sinesteziju, Ti i KKN

Kanda Kodža i Nebojša - foto Branislav Milošević
Kanda Kodža i Nebojša – foto Branislav Milošević

Još jedno aprilsko veče u beogradskom klubu Božidarac, publika je mogla da provede u fenomenalnoj atmosferi koju je napravio odličan program prvog Spring Buzza koji je održan ovog četvrtka.

Bilo zbog velikog broja besplatnih karata koje su dodeljene najbržima – bilo zbog primamljivih alternativnih imena i lepog, prolećnog vremena, publika se i ovaj put odazvala u velikom broju, te su, nešto pre 21h mnogi nagrnuli u prostorije Božidarca da proprate prve tonove pesama benda Sinestezija,

Sinestezija
Sinestezija

Ovaj, još uvek mladi beogradski sastav, svojim zavodljivim ritmovima i interesantno koncipiranim pesmama velikom brzinom krči svoj put do sve većeg broja fanova, koji su sinoć od prvog stiha pesme „Nije isto“ pevali u glas sa momcima na bini. Bend je nastavio da nosi publiku, održavajući atmosferu koja je dosegla vrhunac u numerama poput verovatno I najvećeg hita „Idemo dalje“ i odlične pesme „Pohvali noć“ kojom su i završili svoj nastup, ostavivši prisutne u odličnom raspoloženju pred nastavak večernjeg programa.

Nakon kraće pauze, na binu je izašao dvojac iz sastava Ti, koji je, nameštajući svoju opremu, bio propraćen uzvicima odobravanja iz publike, i ponekim fanatičnim fanom koji se probijao do prvih redova. Svoj nastup otpočeli su pesmom „Ja tebe nemam„, a već nakon prvih stihova u publici su,

Ti
Ti

na licima pripadnica nežnijeg pola, primećene i prve suze. Momci iz benda su brzo vratili atmosferu u pozitivnom pravcu, ređajući energične hitove. Definitivno jedan od sastava koje treba videti uživo, energija koju ovaj dvojac emituje sa bine je neverovatna. Momci su završili rad na svom novom albumu, a delić tih pesama su prezentovali upravo u Božidarcu. Usledile su numere „Naša drama“ i „Smejem se„, a bend je iskoristio priliku da se zahvali publici i da najavi novi album koji uskoro izlazi. Za razliku od većine svojih nastupa, koji su okupani u nešto mirnije i elegičnije vibracije, Ti već po navici u Božidarcu sve podigne na stepenik više. Čak i balade prestanu to da bivaju, svaka pesma odiše sirovom energijom, a publika to definitivno ume da oseti, i uzvrati istom jačinom. Interesantna numera „Kako da joj kažem da mislim na nju“ uvukla se pod kožu mnogima u publici, dok je pesma „Vidimo se“ označila i kraj ovog neverovatnog nastupa.

Kanda Kodža i Nebojša
Kanda Kodža i Nebojša

U, sada već prepunoj prostoriji kluba Božidarac, nešto pre 23h na binu su izašli članovi sastava KKN. Već je i suvišno isticati koliku podršku ovaj bend ima u Beogradu, i kako je tokom godina definitivno postao jedan od miljenika ovdašnje publike. Šarenolika publika, sastavljena od „nekih novih klinaca“ koji Olivera i ekipu gledaju po prvi put uživo, pa sve do onih vremešnijih fanova kojima je ovo n-ti koncert ovog beogradskog sastava, sa oduševljenjem je dočekala početak sinoćnjeg nastupa. Da su ovi, aprilski dani, zaista „Divni dani“ i da sve naše emocije mogu da „stanu u rokenrol“ i tako sve dok ne dodje do „prekida stvarnosti“ – još jednom nam je dokazala ekipa iz KKN-a koja ni ovaj put nije spustila gas. U nekim momentima možda i prejaka gitara dominirala je kroz jednočasovni nastup, publika je oduševljeno pratila svaku novu numeru, a Oliver i momci na binu su sa svakom novom pesmom dizali atmosferu na viši nivo. Bez velikih oscilacija – energično od samog početka pa sve dok se kazaljke nisu poklopile i, označivši ponoć ujedino i označivši kraj koncerta –  KKN je, žargonski rečeno – pokidao!

Odličan koncert koji je došao kao šlag na tortu, označivši kraj još jednog u nizu sunčanih prolećnih dana, zasigurno je bio događaj koji se ne propušta. No, uz nekoliko dana odmora koje će, izgleda obojiti nešto sivlji oblaci, publika ima vremena da presabere utiske i već od sledeće nedelje nađe svoj put nazad do nekog od odličnih koncerata koji nas u glavnom gradu očekuju.

KKN - poslednja