-

Power 3×2 „protreso“ Niš uprkos izostanku Verzije 2

Foto: Arhiva - Dejan Najdanović (autor: Vanja Keser)
Foto: Arhiva – Dejan Najdanović (autor: Vanja Keser)

Ljubitelji tvrdog zvuka imali su prilike ovog vikenda da u klubu Juridicum na Pravnom fakultetu u Nišu uživaju u odličnim nastupima benda iz Vranja Mud Facotry i domaćinima iz Konstantinovog grada – Puls i Deliverance Inc.

Nesto posle 22:30, sa razočarenjem saznajemo da bend Verzija2 neće nastupiti zbog bolesti bubnjara ovog benda. Umesto njih na scenu izlazi Puls iz Niša sa odličnim rifovima, skladom harmonije i nepogrešivim ritmom. Negovanje autorskih pesama koje su uvežbane do savršenstva i najava novog albuma koji će se pojaviti iduće godine. Pokretljivost na sceni i dobra komunikacija sa publikom opravdava dugo postojanje benda i prepoznatljiv hard rock zvuk.

Nakon njih na scenu dolaze vranjanci Mud Factory sa jako mračnim zvukom. Publika je još od prvog tona krenula da skače u ritmu i da pravi šutke ispred bine. Ovogodišnji pobednici 47. gItarijade pokazali su Maksimalnu uvežbanost i dobru atmosferu. Polučasovna svirka koju su priredili zagrejala je prostorije Pravnog fakulteta i sstavili su odličan utisak na prisutne. U publici je bilo svih generacija od najmlađih sa roditeljima do nastarijih koji su došli da uživaju u rok vikendu.

Na kraju večeri malo pre ponoći na scenu stupaju Deliverance Inc, bend koji postoji od 2006. godine i ima jedan studijski album iza sebe. Frontmen benda Dejan Najdanovic Najda je punih sat vremena treso svojim odličnim glasom sve zaljubljenike u rok muziku. Sedmogodišnji sastav svirao je sa jačinom i neprestanim oduševljavanjem publike do samoga kraja. Hard rok stil sa povremenim skrimom, iskusan trio punio nam je ušima note dobrih melodija domaćeg i stranog teksta uz prepoznatljiv glas nekadašnjeg pevača Smaka čije su pesme izvedene pred sam kraj koncerta – Ljudi nije fer, Daire i druge.

Save