-

Pop trio Morcheeba osvojio zagrebačku Tvornicu Kulture

Morcheeba-Live
Foto: Arhiva

Britanski pop trio, Skye Edwards i braća Paul i Ross Godfrey, su nam opet došli u kultnu Tvornicu i to u sklopu svoje velike Greatest hits- Plugged & Unplugged turneje.

Vokalno-instrumentalni sastav koji miješa utjecaje od trip hopa, R’n’B-ja do bluesa i popa djeluje još od sredine 90-tih i u tom razdoblju su izdali 8 albuma i uspjeli se dokazati kao jedna kvalitetna grupa svojim mnogobrojnim hitovima.

Sam koncert je počeo u 22 sata kao što je i najavljivano te trajao solidnih sat i pol. U tom, za publiku kratkom razdoblju, Skye je sa svojim prepoznatljiv glasom otpjevala uspješnice svoje karijere kao što su Trigger Hippie, Sea, Part of the Process, Blindfold, Otherwise

Da Skye nije samo odlična vokalistica nego i zabavljačica dokazala je to svojim prisnim odnosom s publikom. Na pitanje da li znamo koja je prva pjesma s njihovog prvog albuma, te na točan odgovor osobe iz prvog reda (Moog Island s albuma Who can you trust?) Skye je podijelila bocu tekile koja se nakon pola Tvornice našla u rukama revnog redara koji je kasnije bio centar Skyeinih zadirkivanja, pohvalila nam se da je sama sašila svoju haljinu, naučila nas pjevati (ili barem pokušala) pozvala nas da osvijetlimo dvoranu bljeskalicama i upaljačima, te nas slikala za svoju facebook stranicu.

Skye je svojim nastupom oduševila Zagrepčane, a vjerujemo da je iskrena sreća na njenom licu, izraz da smo i mi nju oduševili. Odsvirane su još pjesme Over and Over, World looking in, a na pop uspješnicu Rome wasn’t built in a day, Skye je pustila svoj glas od svile, digla ga na posve novu razinu, te nas nakratko uvela u svijet gospel glazbe.

Sve u svemu, ovaj koncert je bio novi uspjeh, jedno novo zadovoljstvo. Nadamo se da će se Morcheeba opet vratiti u Zagreb ( kao što je i obećano) te briljirati još jednom.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6OiX3GVFj98]

Save