-

Plejada hitova na koncertu Yu Grupe u Nišu

yu grupa (5)
Foto: Biserka Jovanović

Koncert srpskih rok velikana koji je bio zakazan za 20. jun, održan je sinoć u Banovini zbog boljih vremenskih prilika.

yu grupa (1)Uz malo kašnjenje koncerta, pesmama „Ti si moj otrov“ „Kako to da svaki dan“ su stari rokeri započeli koncert. Pre izvođenja pesme „Dunavom sibaju vetrovi“ basista sastava Žika Jelić predstavio je članove „posade“ publici, kako bi upoznao ljude koji su prvi put na koncertu „Yu Grupe“ sa svojim sastavom.

Na listi pesama koje su sinoć odsvirane pred oko 1000 ljudi, nasle su se i hitovi „Pustinja“, „Od zlata jabuka“, „Čudna šuma“, „Dunave“, „Opasno te volim“, „Kosovski Božuri“ i druge. Bend je tražio pomoć od publike u izvođenju pesama, davanjem ritma dlanovima, na šta ja publika pozitivno reagovala.

yu grupa (4)Nakon svojih klasičnih hitova sastav je izveo pesmu „Spasi me“, koju je napisao frontmen Van Gogha, Đule, a potom i pesmu Bore Đorđevića, „Ja bih tebe rado zvao“ kojoj je ovo drugo izvođenje u Nišu. U prilog tome da su izvrsni muzičari govori i to da su radi izvođenja pesme svi sem pevača zamenili svoje pozicije u bendu, pa je tako bubnjar Slobodan Jurišić prešao na bas gitaru, dok je njegovo mesto za bubnjevima preuzeo gitarista Petar Jelić, a basista Žika svirao slajd gitaru.

Nakon što su se vratili svojim instrumentima odsvirali su svoje najveće hitove „Crni Leptir“ i „Mornar“ koje su pevali svi prisutni, kako bi pesmom „Odlazim“ simbolično zatvorili koncert.

Nakon negodovonja publike kao što to i obično biva, bend se uz Žikinu šalu da su sve hitove već odsvirali vraća na binu i sviraju opet „Čudna šuma“ i „Gledaj samo pravo“ čime su priveli ovo koncertno veče kraju.

yu grupa (3)