-

NaslovnaReportažePivo, oduševljenje i Orthodox Celts

Pivo, oduševljenje i Orthodox Celts

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhiva

Subota, 27. mart, bila je rezervisana irsku muziku. Klub SKC-a na Pravnom fakuletu bio je prepun onih koji su došli da čuju svoje miljenike Ortodox Celts.

Ako ste se pitali kako da subotu veče provedete da bi se u nedelju ujutru osećali odlično, pravi odgovor na to pitanje bio je zakazan za 21:30 časova.

Već nekih pola sata pre nego je spektakl zvani Pravoslavni Kelti trebalo da počne, ispred kluba je bilo dovoljno publike koja je obećavala gužvu. Možda treba reći da se odmah pretpostavaljalo da je klub SKC-a malo mesto za tako „velike“ ljude kao što su Ortodox Celts, ali bez obzira na to svi su bili naoružani dobrim raspoloženjem i spremni da uživaju u irskim notama i pivu.

Negde oko 22.30 časova upalila su se svetla oko bine, uključili se mikrofoni i zvučnici, a Aca Celtic pitao „Hoćete li da vam kažem nešto?“. I tada je, uz svima poznate taktove, počela „Green Roses“ a prostor ispunili uzvici i ruke dignute ka plafonu.Točilo se pivo, skakalo se, a poneki su i stepovali uz hitove koji su se ređali jedan za drugim.  Iako je prostor bio pun, na vratima je bilo još poklonika i ljubitelja Celts-a.

Bez obzira na možda mali prostor niko od onih koji su bili tu ni jednog trenutka nije razmišljao o odlasku, jer lek od paklene vrućine nalazio se kod šanka. Masovno skakanje nastavilo se uz „Star Of The County Down“, brojalo se uz „Rocky Road To Dublin“, pevali su svi u glas uz „Far Away“, uživalo se uz „Weila Waila“. Naravno, kakva bi to irska žurka bila, uz koju se pije crna i svetla tečnost zvana pivo ako nema pesme „Drinking Song“.

Nažalost, svemu što je lepo brzo dodje kraj. I ovoga puta se desilo isto to. Bilo je više pesme a manje priče, kao što je rekao Aca Celtic, pa je vreme prosto proletelo. Ako je mana što je klub SKC-a možda mali prostor, to se dalo zanemariti i zaboraviti. Do poslednjeg minuta mesto je bilo ispunjeno do poslednjeg mogućeg mesta za stajanje i to je ono što je najvažnije. Dakle, još jednom je Niš uživao uz Ordotox Celts. Jedno ogromno hvala je ono će ovoga puta stajati umesto tačke.