-

Pipsi pronašli svoju dobru vilu u Vintage Industrial Baru

Pips Chips & VideoclipsJučerašnji rasprodani koncert Pips Chips & Videoclipsa u Vintage Industrial Baru počeo je, kako je i najavljivano, točno u 22:00 sata i to s „Malom fuficom“. Uključio je dva bisa, poneko iznenađenje i zavidne emocije što publike, što benda.

Nakon „Fufice“ uslijedili su „Svaku noć sam pijan“, „Nacionalni park“ i „Bolje“ koji su bili samo zagrijavanje za ono što slijedi. Već na samom početku koncerta bila je vidljiva odlična sinergija publike i benda, kao i oduševljenje jednih i drugih.

Iako je koncert bio najavljivan kao drugačiji, s pjesmama koje Pipsi nisu izvodili “nikad u ovom stoljeću, a neke jednostavno rečeno – nikad“, ipak su nas iznenadili s ponekim hitom. Tako su na primjer, “Zdenka i vanzemaljci”, “Sex u školi”, “Narko” i “Htio bi da me voliš” razbili niz od manje poznatih pjesama, a publika se nije bunila.

Pips Chips & Videoclips 01Komunikacije s publikom i nije bilo previše, ali nije bila ni potrebna. Sve je rečeno izrazima lica i prenijetim emocijama. Uz poneki thanks i hvala, publika je bila i više nego zadovolj(e)na.

Nije bilo velikog skoka ili pauze između uštekanog i ištekanog dijela. Ištekani dio počeo je s taktovima “Rosite Pedringo”, a nastavio se u revijalnom tonu. Upravo ovdje pojavio se hit “Sex u školi”, a potkrala se i pjesma koju nitko nije očekivao čuti u izvedbi Pipsa.

Iznenađenje večeri tako je definitivno bila izvedba “Neobičnog dana” Darka Rundeka, odnosno autora pjesme Srđana Sachera. Uz opis kako je prvi puta čuo ovu pjesmu kada je imao 16 ili 18 godina i kada nije shvaćao što ona zapravo znači, Daddy ju je izveo vrlo samouvjereno. Zvučao je i vizualno djelovao kao da se pojavio sam Darko Rundek na pozornici.

Atmosfera je konstantno bila na samom vrhuncu. Od početnih nota pa sve do kraja pjesama publika je vjerno pratila Daddyja i ostatak ekipe, koji su bili odlični. Ipak, svakako bi trebalo izdvojiti Krunoslava Tomašineca, zvanog Šinec, koji je izmijenio u svojim rukama nekoliko instrumenata i koji na svakom koncertu Pipsa nanovo očarava.

Pips Chips & Videoclips 02Pipsi su se vraćali na dva bisa, a da je bilo mogućnosti vraćali bi se vjerojatno do ranojutarnjih sati. Prvi bis započeo je izvedbom “Pjevača Beatlesa i Stonesa” sa Zdeslavom Klarićem na klavijaturama i Daddijem u glavnoj ulozi, a kasnije im se pridružio ostatak benda. Uz „Pjevača“, svoje mjesto su ovdje našli “Malena” i “Dođi vilo”. Za drugi bis Pipsi su pripremili pjesme “Porculan” i “2×2”.

Novi sastanak s bendom zakazan je za 2. srpnja na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Tog datuma Daddy slavi svoj okrugli 50. rođendan pa ne očekujemo ništa manje nego odličnu rođendansku zabavu.

Dvosatnim koncertom u Vintage Industrial Baru Pips Chips & Videoclips svakako su opravdali svoj status jednog od ponajboljih rock bendova na našim prostorima.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=devtS8G86LE]