-

NaslovnaReportažePesimistično u Nišu uz Neozbiljne pesimiste

Pesimistično u Nišu uz Neozbiljne pesimiste

npesimisti4

Svojim prvim samostalnim nastupom u Nišu, sinoć, u klubu Pravnog fakulteta „Juridicum“, somborski sastav „Neozbiljni pesimisti“ u okrnjenom sastavu sedmorice muzičara umesto devetorice, nije se baš proslavio.

greenfingersNaime, na koncertu je bilo svega četrdesetak posetilaca. Eventualni razlog slabe posećenosti mogao bi da bude održavanje još par manifestacija iste večeri u gradu. Ipak, vesela publika zajedno sa ovim specifičnim muzičarima učinila je atmosferu na koncertu intimnom, ali prijatnom.

Iako je početak svirke zakazan za 21 i 30, tek sat vremena kasnije niški rege bend „Greenfingers“, otvorio je veče kao predgrupa „Pesimistima“, svirajući polučasovni blok svojih pesama.

npesimisti2„Anti global etno punkeri“ iz Sombora koncert započinju pesmom „Mladi lav“, nakon koje izvode i „Narodno veselje“, „Sunce tuđeg neba“, „Proleće“, kao i obradu pesme Džonija Štulića „Nedeljni komentar“ u svom aranžmanu.

Sve pesme odlikuju se britkim i angažovanim tekstovima, kombinacijom balkanskih etno motiva i poletnim ska ritmom, kao i žestokim punk/hc rifovima. Energični „Pesimisti“ odlično su sinhronizovani i virtuozni na instrumentima među kojima su gitare, bubnjevi, klavijature, truba, ali i violina i harmonika. Koncert je završen pola sata nakon ponoći.

Foto: Vanja Keser