-

Pero Defformero u Nišu: Ferarijem kroz snežnu noć

01_Pero Deformero
Foto: Vukašin Stanojević

Dok su napolju prve pahulje stidljivo pravile beli prekrivač, klub Feedback polako je postajao pretesan za fanove benda Pero Defformero. Sa ulaznicama ili bez, gomila ljudi stajala je u petak naveče u dugačkom redu čekajući da ponovo vidi i čuje jedinstveni šou Novosađana.

Iako je koncert bio najavljen za 22 časa, tek nešto posle 23 časa, na binu se popeo gitarista Saša Friš i obavestio sve prisutne da se Goran Biševac Biške zadržao negde u centru, te se zato kasni. Međutim, na prve zvuke gitare, Biške izlazi na scenu i počinje šou.

03_Pero DeformeroBiške je uvek na nivou zadatka sa nonšalantnim kretanjam na bini u prepoznatljivom belom odelu sa debelim lancem i ogromnim medaljonom okačenim za njega, kao i zbijanjem šala sa publikom u prvim redovima.

Nastup su otvorili pesmom „Ferari“ na opšte oduševljenje svih prisutnih, da bi odmah smanjili brzinu sa „Preko brega“. Uz komentar da odmah traže najskuplju pesmu, kreće još jedan hit – „Silvana“. Po nekima, Biške je previše pričao na bini između pesama, te su mu na početku nastupa dobacivali kako „treba da manje ke**, a više peva“, što je on koristio nadovezujući se na to i pretvarajući sve u šalu i zajebanciju.

Usledilo je set tužnih pesama, kako ih je Biške nazvao. „Ostavljen sam ja“, „Odlaziš“, a zatim su prešli na aktuelni materijal, odnosno pesme sa novog albuma „Jer to liči na taj način?“. Izvedene su „Extra“, „Sedmica na lotu“ i „Fejsbuk stana“, a ceo set presečen je starijim hitom „Gastarbajter“.

Tokom najvećih hitova bile su i najveće šutke, a gotovo više od pola Feedbacka pevalo je u glas uz podignute ruke, skandirajući Bišketu.

04_Pero Deformero„Gotičarka“ i „Gotičarka 2“ išle su jedna za drugom, u paketu, a zatim i „Metal sviraću“. Pesmu „Kauboj“ bend posvetio je knjaževačkom klanu, ali i niškom uz odobravanje publike.

Laganiji tempo pesme „Jaroslava“ najavio je ono što je bilo neminovno – samu završnicu koncerta. „Žalim draga ispalo je sranje“ i „Došli smo do kraja puta“ zatvorile su zvanični deo. Bend je polako krenuo da napušta binu, ali se aplauz nakon poslednje pesme pretvorio u skandiranje za bis.

Na bisu su izvedene „Teretana svakog dana“ i „Volim te“. I iako je publika želela još, koncert je definitivno bio završen, a brojni fanovi pohrlili su ka bini.

02_Pero Deformero