-

Partibrejkers u Zagrebu: „Palite svetla da vidim ove divne ljude!“

parti_zg (4)
Foto: Dorja Kožić

Partibrejkers su pružili Zagrepčanima koncert na Valentinovo i time smo dobili potvrdu koliko se oni i publika međusobno vole. Također, ne smijemo zaboraviti i koliko je to divan potez Partibrejkersa koji su time skratili muke zagrebačkim muškim polovicama koji ne vole darivanja na tradicionalan način (cvijećem, bombonijerama, nakitom i sl.) te su poveli sinoć svoje bolje polovice u Tvornicu na Partibrejkerse.

odron
Odron

Predgrupu, zagrebački Odron je dočekala već puna Tvornica. Bilo je tu svih, od starih nostalgičnih bračnih parova koji se ponekad toliko opuste, razbacaju i vesele da nadmaše sve mlađe u publici i natjeraju ih da požale što nisu živjeli u njihovo vrijeme. Do studenata i onih najmlađih koje su roditelji doveli da čuju što se slušalo kad su oni bili mladi. Odron ih je sa svega nekoliko pjesmama sve digao na noge i pokrenuo te pozvao na after party u malom pogonu nakon završetka glavnog koncerta.

Partibrejkersi su Zagreb pozdravili pjesmom „Ako si“, čime se publika osjetila izazvana tekstom pjesme i postala dovoljno luda i hrabra te pokazala odmah koliko ih je prigrlila i koliko su ovdje uvijek dobrodošli. Da još više protresu Tvornicu nastavili su s pjesmama  „Zemljotres“ i „Lobotomija“, a zatim su ih odlučili poštedjeti, da se neki ne onesvijeste do kraja koncerta te malo smirili atmosferu najavljujući dvije pjesme s nadolazećeg albuma „Sirotinjsko carstvo“, prvo su izveli „Šta radiš“, a zatim „Sitna lova“ čija je premijera spota bila nedavno na MTV-u.

parti_zg (1)No, nemojte misliti da se publika sad potpuno smirila, ovo je ipak punk- rock bend, čiji jezik svi Zagrepčani jako dobro razumiju i s čijim se tekstovima poistovjećuju. Tako je prelaskom na pjesmu „Put za jug“ Tvornica gorila, i to u doslovnom smislu. Na sredini Tvornice u publici je gorila bengalka što je izmamilo osmijeh kod Caneta, a parovima definitivno pružilo netradicionalni vatreni provod Valentinova.

Nastavili su pjesmama koje je publika željno iščekivala te su tako iz sveg  glasa pjevali za njima „Rođen loš“, „Hipnotisana gomila“, „Kreni prema meni“. Nakon kojih je Cane zatražio gašenje svjetla i umirio atmosferu pjesmom „Ulični hodač“  što su u publici dobro prihvatili. Međutim, nisu dobro prihvatili njegov pozdrav i odlazak s bine te su počeli glasno zahtijevati još.

I dobili su još. Još pet pjesama na prvom bisu i „Najbolje se putuje“ na drugom na kojem ih je Cane pozdravio i počastio riječima: „Palite svetla da vidim ove divne ljude! Sva svetla!“. U potpuno osvijetljenoj Tvornici Partibrejkersi su pozvali publiku da im se pridruže i sutra u Splitu i ostavili ih da uživaju u afteru s Odronom koji je počinjao u malom pogonu ili da odu na after doma jer ipak je bilo Valentinovo.

parti_zg (2)