-

Parov Stelar sa bendom održao čas „fiskulture“ u Hali Sportova

Parov Stelar / foto: Ivana Marjanović

Poznati austrijski Dj i pionir electro-swinga Parov Stelar sinoć je pred punom Halom sportova u Beogradu održao nastup nakon četiri godine od poslednjeg gostovanja u Srbiji. On je zajedničkim snagama sa svojm bendom uspeo da napravi jedinstvenu atmosferu i na taj način se oduži svim vatrenim fanovima koji su ga toliko dugo čekali.

Parov Stelar se inače nalazi na turneji „The Burning Spider Tour“ koja ja na sreću po njegove obožavatelje obuhvatila i Srbiju, a cilj je naravno promocija istoimenog albuma čiji izlazak se očekuje 21. aprila ove godine. Publika se pred početak nastupa  zagrevala uz elektro dvojac LP Elektro koji čine dva beogradska muzičara Sonja Lončar i Andrija Pavlović (Andy Pavlov). Ovaj dvojac stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima.

Nakon njih na binu je stupio austrijski electro-swing kolektiv koje se mora za početak pohvaliti na tačnosti jer su ispoštovali najavljenu satnicu i sa koncertom krenuli na vreme. Posle kraćeg pozdrava publici od strane vokala benda Cleo Panther, nestrplijva masa čija je graja obuzela celu Halu počela je igrati uz prvu pesmu , a u pitanju je „Hit me like a Drum„. Otpriike nakon uvodne pesme pa do samog kraja svi prisutni u Hali bili su na nogama , čak su i oni malo „lenjiji“ pali pred nastalom atmosferom i prosto dozvolili da ih pozitivna energija obuzme.  Budući da novi album još uvek nije zvanično predstavljen imali smo prilike da se podsetimo dosta ranijeg repertoara pa su se tu našle pesme poput „Sallys Dance„, „Nobody’s Fool„, „All Night„.

Fanovi i svi ostali u Hali su se već prepustili i svojevrsnom su transu, a samu kulminaciju veče dostiže sa dva najveća hita, barem po reakcijama okupljenih ljubitelja electro-swinga, u pitanju su „Catgroove“ i naravno „Booty Swing„. Interesantna stvar u vezi sa ovim nastupom je sam njegov koncept a to je mešavina elektronske muzike i live instrumenata koji kao da daju „dušu“ celoj priči. Kako je cilj koncerta promocija predostojećeg izdanja od izvođača smo servirani sa dve nove pesme. Prvu je predstavila harizmatična pevačica, a pesma nosi naziv po turneji i albumu „The Burning Spider“ i kako se ispostavilo odlično je prihvaćena, čak je Cleo i pozvala ljude da joj pomognu oko izvedbe dopevavanjem. Drugu pesmu predstavio je trombonista Marc Osterer koji je izrazio svoje oduševljenje gužvom ispred bine i poželo da siđe i pridruži se. Takođe je obećao da će morati češće da svraćaju u Srbiju i time uveo publiku u pesmu „Mama Talkin„. Nakon izvedbe pesme svetla su se pogasila i sastav je nestao sa bine. Ljudi su na trenutak bili u neverici šta se događa i sluteći da je možda kraj krenulo se sa zvižducima i pozivanjem na bis. Nedugo zatim svetla su se upalila i kako se i očekivalo članovi benda su se pojavili i rešili da publiku počaste još jednom pesmom pre nego zvanično proglase kraj što je naišlo na oduševeljenje prisutnih.

Nakon skoro dva sata koncerta, negde malo iza ponoći Parov Stelar i bend su se zavhalili svima na podršci i još jednom obećali da će se obavezno vratiti opet, ostaje samo da da vidimo da li će isto i ispuniti. Nakon ovoga čas „fiskulture“ nastavljen je uz zvuke Dj Masterflowa jednog od pionira electro-swinga u Srbiji.

GALERIJA FOTOGRAFIJA