-

Pank rokačinom u Božidarcu Atheist rap proslavili rođendan

Atheist Rap
Atheist Rap; Foto: Kristina Ćirić

Prvim klupskim nastupom u Beogradu ove godine, na Vračar Rocks festivalu u Božidarcu, poznati pank sastav Atheist rap je obeležio 25 godina postojanja. Aktivna sezona je zasigurno obećavala žeštoku svirku ali pre slavljenika salu su „naštimovali“ bendovi UZG (U zmajevom gnezdu) i Prljavi dripci.

U zmajevom gnezdu
U zmajevom gnezdu

Mlad obrenovački bend UZG uveo je nekolicinu prisutnih u  predstojeći pank šou. Svoj program su ispunili numerama njihovog prvog albuma Smrt Fašizmu – Sloboda Čelik 2:0. Slušaoci su mogli da čuju noviju formu dobro poznatog žanra. Po izlasku Prljavih dripaca na binu prostor je bio poluispunjen. Beogradski sastav, koji iza sebe ima pet albuma, razdrmao je masu svojim hitovima “Rođen da baca smeće“, “Ljubica se skida sa heroina“ i “Odjebi“. Nakon još par numera došlo je vreme za dugo očekivanu četvorku.

Prljavi Dripci
Prljavi Dripci

Konačno na binu stupaju ljudi zbog kojih je sala potpuno ispunjena i svirku otvaraju pesmama “Zapadna Evropa“ i “Fatamorgana“.  Publika je sam početak ispratila gurkanjem i skakanjem pa je bend odlučio još intezivnije da rasplamsa atmosferu sa numerom “Godina kulture“. Nastavili su sa “Tetoviranjem’‘ da prže prostor u kojem su fanovi teško dolazili do vazduha. Ovo je 37. nastup Atheist rapa u jubilarnoj godini za njih a bend i dalje pleni energijom kao da je prvi. Sledi pesma “Odlazim“ a nakon toga nas odvode u “Grill 13“. Bend je neumornu publiku odlučio da provoza “Wartburg limuzinom“ kojoj je kao i uvek prethodila numera “Car core“.

Atheist Rap
Atheist Rap

Prema rečima Aleksandra Popova “bend nije više lenj i radi na novom albumu“. Šutka i prskanje pivom ispraća hitove “Pritilend“, “Igraš Grubo“ i tako dovodi posetioce do vrhunca večeri.  Uz “Dr Popa“ i još par numera bend privodi kraju i napušta scenu, poziv na bis je zagrmeo i pre no što su stigli da napuste binu pa su se istog trenutka vratili i nastavili rokačinu. Sviraju se “Ora je pravi način da“ i “Njanjava“ što fanovi ispraćaju živahno kao na samom početaku programa. Posle nekoliko pesama novosađani opet napuštaju binu i kao prvi put, poziv na bis je bio neizostavan. Gladni slušaoci su dobili “Snajku“ i numeru “Ne bi bilo fer“ i time bend zadovoljno zatvara odličan nastup. Pravo veče za pankere u Božidarcu gde se na pravi način obeležilo 25 godina rada kultnog benda. Atheist Rap su pokazali energiju koja ih prati od samog nastanka i koja će ih verovatno pratiti dokle god budu priređivali ovakve koncerte svojim fanovima.

Atheist Rap