-

Naslovna Reportaže Pank rok šou u "Božidarcu"

Pank rok šou u “Božidarcu”

Gordan Lazinica

Funkcija: Novinar/Recenzent

Sebe vidi kao: Srećnog i uspešnog kompozitora/muzičara jednog dana.

Moto: "If you can't handle the failure, then I don't think that success is an option." (Devin Townsend)

cbs
Foto: Arhiva

U okviru organizacije “Vračar Rocks” u klubu Božidarac održan je nastup tri energična rok sastava, Za Dž iz Čačka, beogradski Irish Stew of Sindinun, kao i kragujevački pank rok bend Čovek Bez Sluha. Iako je nastup trebalo da počne u 20h, pre 20:45 nije bilo neophodno ulaziti unutar prostora kluba.

Nešto pre 21 časa se na bini pojavio čačanski Za Dž. Dok je bubnjar Stefan Ćustović lagano skinuo šal sa vrata, bend je započeo prve distorzirane akorde i pokazao od starta da se radi o zvuku nabijenim pank rok energijom. Pomenutog Stefana bi trebalo izdvojiti zbog neverovatne energije u svom sviranju, visokom stepenu samopouzdanja i kontrole nad svojim instrumentom. Zvuci bendova kao što su Partibrejkersi ili The Clash pretežno definišu zvučni spektar u okviru kog se kreću ideje, s tim da se u pojedinim momentima pojavljuju segmenti u disko-rok stilu The Killersa ili Arctic Monkeysa. Mnogo energije od strane benda (iako komunikacija sa publikom možda nije bila toliko dinamična) koji je promovisao svoj EP “Mesto Zločina” i još jedan osvrt na frenetičan nastup bubnjara koji je bio na zavidnom nivou.

Ubrzo se na sceni pojavio Irish Stew of Sindinun dok je prostor sada već bio pristojno popunjen i glasan. Sa frontmenom Bojanom Petrovićem koji se pojavio poslednji na sceni, nastup je započet sa snažnim irish rok zvukom. Set je obuhvatio hitove poput “Take Me High” (na koju je ženski deo publike intenzivno zavrištao), “One Way Ticket”, “The Sailor’s Song”, “Puzzle of Life” i “Why”. Bubnjar Marko Jovanović je bio u standardnom energičnom raspoloženju i njegov doprinos ukupnom doživljaju koncerta je bio prilično bitan. Uopšteno govoreći, bubnjari iz sva tri benda su bili prilično dobro raspoloženi i imali su izvrstan nastup. Publika je fantastično bila raspoložena i konstantno spremna na igru, pevanje, povremene šutke. Na kraju nastupa je u čitavoj sali grmelo: “Bis, bis!” što je uticalo na bend da još jedanput podeli energiju sa prisutnima.

Oko 23h su se pojavili na sceni Kragujevčani koji su nakon laganog uvoda odmah nastavili sa frenetičnom pank rok “bukom”. U tom momentu je publika gotovo u celosti ispunila koncertni prostor i iznenađujuće podigla energiju na viši nivo. U jednom momentu je gitarista i pevač Miki je u jednom momentu ispričao kako je jedanput slušao neki bend u KST-u i da je bend odlično svirao, ali nije komunicirao sa publikom, da bi u jednom momentu neko iz publike KST-a uzviknuo: “Pa ko ste vi, j*** te”? U tom smislu, Miki je predstavio bend publici i šou je dalje nastavljen. Brojne ruke zadovoljnih posetioca su bile u vazduhu dok su mnogi stihovi sa lakoćom bili glasno ispoljavani.

Veče je proteklo vrlo zadovoljavajuće za sve fanove glasnog pank rok zvučnog napada. Bilo je prijatno ispratiti nastup ovih raznolikih pank sastava i još prijatnije videti da ljudi u velikom broju uživaju u nastupima. Božidarac i “Vračar Rocks” su definitivno vrlo prijatno “gnezdo” dobrih nastupa u poslednje vreme, nadam se da će tako i nastaviti.