-

NaslovnaReportažeOtvaranje bašte Kluba Studenata Tehnike

Otvaranje bašte Kluba Studenata Tehnike

Irish Stew
Irish Stew; foto: Filip Andrejević

Nakon jednonedeljnog odlaganja, najstariji klub u Srbiji sinoć je i zvanično otvorio vrata bašte i time otpočeo letnju sezonu. Uz dobar muzički program i odlično raspoloženje, KST je još jednom pokazao zašto je jedno od najposećenijih klupskih odredišta već 60 godina.

Sa zanemarljivim kašnjenjem, nešto posle 23h, na binu se popeo Voodoo Popeye, i, u svom prepoznatljivom stilu, podigao atmosferu okupljenih. Čak ni kišica, koja je u naletima padala cele noći, nije omela iskusnog repera da tokom svog nastupa postavi odličnu podlogu za dalji provod. I dok se publika lagano okupljala, omanja grupa entuzijasta je Popajev koncert propratila u posve pozitivnom raspoloženju, pevajući uz njegove stihove.

Samostalni referenti

Nakon kratkotrajne pauze, tokom koje je sve veća publika polako punila baštu, počeo je nastup sastava Samostalni Referenti. Ovaj alternativni beogradski rok sastav postoji od 1998. godine, i do danas su okupili veoma respektabilnu fan bazu – što se dalo i primetiti na sinoćnjem koncertu.
U dobroj atmosferi, koju je jedino poremetilo hladno i kišovito vreme, Referenti su tokom svog koncerta uspeli da održe „zagrejanost“ u publici.

Nešto pre 3h na bini su se još jednom smenile postave. Irish Stew je bend iz Beograda koji se proslavio svirajući keltsku pank-rok muziku. Za sve ljubitelje ovog žanra sinoćnji nastup je bio nezaobilazna tačka. Uz uvek popularne ritmove, odličnu kombinaciju raznolikih instumenata i neizostavni River Dance koji je publika (neki sa više, neki sa dosta manje uspeha) pokušavala da izvede tokom večeri – Irish Stew je opravdao ime nezvaničnog hedlajnera večeri.

Publika na referentima