-

NaslovnaReportažeOsvajači u Nišu: Koncert koji je 'osvojio' mlade rokere

Osvajači u Nišu: Koncert koji je ‘osvojio’ mlade rokere

osvajaciNišlije su sinoć u prepunom klubu pravnog fakulteta dočekali Osvajače. Kao predrupa, nastupio je Puls, niški rok bend.

Puls su nastupili pred punim klubom zagrejavši publiku svojim pesmama poput „Lažima te kupujem“. Oni su definitivno odradili pola posla, što se tiče stvaranja dobre atmosfere.

bane jelicUbrzo su na binu izašli Osvajači. Odmah su krenuli sa svojim hitovima. Ovaj bend, sinoć je propratila uglavnom mlađa publika, možemo da kažemo da su to nove generacije koje poštuju rok muziku. Mada je diskutabilno pričati o žanru Osvajača, pošto su se tokom godina pronalazili i eksperimentisali. Mada, njihovi hitovi i sinoćna posećenost definitivno pokazuju, da iako godinama nisu izdali album, njih publika u Nišu nije zaboravila. Bukvalno sve pesme je publika pevala zajedno sa njima. Ako bismo izdvajali, koja je sinoć bila „hit večeri“, zaista je nemoguće. Mnogobrojni su njihovi hitovi, pa ćemo reći da su svirali sve osim pesme „Teče vino crveno“, ali se zato uživalo u pesmama „Možda nebo zna“, „Krv i led“, „Maska“…

Dok je Čipi odmarao na bini, ostali iz benda su svirali instrumental. Publika je pratila i slušala, jer je gitarista bio krajnje dominantan u svemu tome. Da je Bane Jelić pravi virtuoz na svom instrumentu, pokazao je fantastičnim solažama.

Sledio je nastavak uz pesme koje svi vole da čuju. Među njima je bila pesma grupe Smak „Daire“, to je neke jako obradovalo, dok su neki reagovali sa negodovanjem. Kao što su i najavili, izveli su neke od svojih novih pesama, koje je smo imali priliku da čujemo i ranije, ali će se one naći na novom albumu koji bi trebalo da izađe uskoro. Na bis su izveli „S kim čekaš dan“ i „Pesma za kraj“.

Obećali su odličan provod, tako je i bilo. Mada niška publika je obično nezasita kada je muzika u pitanju, pa su hteli još. Ali je ekipa naglasila, da se posle izlaska novog albuma, vraćaju, da svi zajedno preispitamo „osvajačko“ gradivo.

Foto: Marija Veljković