-

NaslovnaReportažeOrthodox Celts: "Rosa u magli" samo za Nišlije

Orthodox Celts: „Rosa u magli“ samo za Nišlije

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

arhivaTurneja koja je otpočela u Beogradu na Dan svetog Patrika, najveći irski praznik, presedavala je i u niškom SKCu gde su Orthodox Celts publici priuštili tradicionalno veselje.

Proslavu je svakako uveličala i pobeda fudbalske reprezentacije Srbije u meču protiv Severne irske koju je i sam Aca Seltik, pevač benda, nazvao „lažnim Ircima“. Aca i Orthodox Celts, uz zeleno-belu svetlost reflektora i pokliče vernih fanova, otpočeli su još jednu nezaboravnu i znojavu svirku pesmom „St. Patrick Was a Gentleman„. Istraživanje irskog folklora obuhvatilo je pesme „What’s goin’ on„, „Whiskey in the jar„, „Star of the county down„, „Irish rover„…

„Ja nisam došao na ovo mesto da budem popularan“, našalio se Aca aludirajući na viralni video klip omladinaca DSa koji neuspešno citiraju pokojnog premijera Đinđića. „Zbog ovoga smo došli!“, uzviknuo je frontmen i otpočeo pesmu „Nancy whiskey„. Putovanje smaragdnim ostrvom nastavilo se numerama „The sparrow song„, „Rocky road to Dublin„, „Wearing of the green„, „Whiskey you’re the devil„, a „Spanish Lady“ je posvećena devojkama u prvom redu, koje je Aca kasnije ponovo pomenuo zahvalivši se vrućini, koja je vladala na koncertu, na znojavim dekolteima. Ređale su se „The Celts strike again„, „Mick McGuire„, „Green roses„, „Dirty old town„, „Far Away“ i druge.

Umesto da po povartku na bis muzičari iznenade publiku, situacija je bila obrnuta kada su prisutni uzvikivali „Foggy dew„, čime su oduševili Acu Seltika koji je uz znak zahvalnosti sa bendom odsvirao zahtevanu pesmu. Kako je harizmatični vođa Kelta rekao, ova je samo za Niš. Za sam kraj nastupa ostavljena je ona čuvena u kojoj svi piju pivo i džin – „Drinking Song„.

Foto: Irena Spasić